ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα μικρότερη πλατφόρμα CMA από την Volvo

Μετά την SPA, η σουηδική εταιρία ανακοινώνει την μικρότερη CMA (Compact Modular Architecture) πάνω στην οποία θα βασιστούν όλα τα μικρότερα μοντέλα της Volvo…

CΌπως και η SPΑ, έτσι και η CMA είναι μία μεταβλητή πλατφόρμα που θα υποδέχεται τους νέας γενιάς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της Volvo, καθώς και ηλεκτροϋβριδικά συστήματα πρόωσης. Ήδη οι Σουηδοί έχουν ανακοινώνει την T5 Twin Engine (μία μικρότερης κλίμακας plug-in εκδοχή του XC90 T8). Μάλιστα, οι φήμες αναφέρουν πως μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα δούμε το C40 (που θα διαδεχτεί το C30), ενώ το 2019 θα δούμε και ένα φουλ ηλεκτρικό μικρομεσαίο με αυτονομία έως 500 km!

TΝωρίτερα, το 2017, θα ξεκινήσει η παραγωγή της νέας γενιάς V40 που θα βασίζεται στην τεχνολογική πλατφόρμα που βλέπετε, όπως και οι παρεμφερείς εκδόσεις αμαξωμάτων (Cross Country). Λογικά, το EV που λένε οι φήμες θα βασίζεται στο νέο V40 που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στο Ghent, στο Βέλγιο. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση η παραγωγή του ηλεκτρικού να δρομολογηθεί δίπλα στο νέο S60 που θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της Volvo που βρίσκεται στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. Στη νέα μονάδα έχουν επενδυθεί 500 εκατομμύρια δολάρια και στόχος είναι τα 100.000 αυτοκίνητα το χρόνο, ενώ να πούμε πως τα νέα S90 και V90 θα βασίζεται στην πλατφόρμα SPA (όπως και το εξαιρετικό XC90).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!