NEA

Η Fiat θέλει να «χτυπήσει» την Dacia!

2016 Fiat Tipo hatchback 1200

Τουλάχιστον αυτό φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση του νέου Tipo, το οποίο μέσα στο 2016 θα αποκτήσει hatch και wagon έκδοση αμαξώματος…

Μετά την ανακοίνωση της Fiat πως το νέο της σεντάν θα ονομάζεται εκτός Τουρκίας Tipo (και όχι Aegea), οι Ιταλοί φαίνεται πως θέλουν να χρησιμοποιήσουν μία γνωστή ονομασία για να χτίσουν μια σειρά μοντέλων με χαμηλό κόστος. «Το νέο μας μοντέλο δεν θα έχει άμεσο ανταγωνιστή», δήλωσε ο Alfredo Altavilla, γενικός διευθυντής της Fiat – Chrysler για την Ευρώπη. Και πρόσθεσε: «Θα είναι ένα τεστ για την αγορά, διότι στην Ευρώπη ουσιαστικά δεν υπάρχει ένα προσιτό, από πλευράς τιμής, μικρομεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο». Αυτό το κενό λοιπόν θα κληθεί να καλύψει ειδικά το πεντάθυρο Tipo, το οποίο πέρα από ευρύχωρο αναμένεται από πλευράς τιμής να κυμαίνεται αισθητά κάτω από τον μέσο όρο της κατηγορίας, καθώς οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινά από τις 12.000 ευρώ.

Το σεντάν θα αντικαταστήσει το Linea και θα ανταγωνίζεται μοντέλα όπως τα Peugeot 301 και Skoda Rapid, κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη και την Τουρκία, όπου οι «κούρσες» είναι εξαιρετικά δημοφιλής, ενώ το hatchback θα αντικαταστήσει το Bravo. Ενδιαφέρον  στοιχείο είναι πως η Fiat από το 2008 μέχρι σήμερα και έπειτα από την κατάργηση του Stilo Multiwagon δεν έχει πουλήσει ούτε ένα στέισον στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι εκδόσεις hatchback και wagon αναμένεται να παρουσιαστούν επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο.

Τώρα, με αφορμή την σχετική ανακοίνωση το ατελιέ RM Design βασίστηκε στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο και σε συνδυασμό με το πεντάθυρο σχήμα του Bravo. Στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε πως το νέο Tipo θα εξοπλίζεται με τους ατμοσφαιρικούς στα 1.400 και 1.600 cc (με 95 και 110 PS) και τους γνωστούς ντίζελ στα 1.300 και 1.600 cc (με 95 και 120 PS αντίστοιχα).

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!