NEA

Ηλεκτρικές Yamaha στο Τόκιο

YAMAHA-PES2

Πριν από δύο χρόνια η Yamaha είχε παρουσιάσει τις πρωτότυπες PES1 και PED1. Στο τέλος του μήνα θα παρουσιάσει τις πιο εξελιγμένες εκδοχές PES2 και PED21…

YAMAGA-PED2Η PES2 (της κεντρικής φωτογραφίας) διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον ένα να βρίσκεται στην πλήμνη του εμπρός τροχού και τον άλλο κανονικά στο πλαίσιο, στη θέση που έχουμε συνηθίσει και να κινεί μέσω αλυσίδας τον πίσω τροχό. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια προσθαφαιρούμενη συστοιχία μπαταριών την οποία οι Ιάπωνες μηχανικοί την ονομάζουν «Smart Power Module» και πιθανότητα έχει τέτοιο μέγεθος που ο οδηγός θα μπορεί να την πάρει μαζί του και να την φορτίζει στο σπίτι του.

Το τελευταίο ακούγεται ιδιαίτερα πρακτικό, ενώ κατά πάσα πιθανότητα η Yamaha θα είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία κατασκευής μοτοσυκλετών που θα μπει στην αγορά των ηλεκτρικών μοντέλων. Από την άλλη, η δεύτερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που θα παρουσιάσει στο Τόκιο είναι η PED2, η οποία έχει χαρακτήρα off road και θα έχει κίνηση μόνο στον πίσω τροχό της.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!