ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Mercedes-Benz με συστήματα κλιματισμού που χρησιμοποιούν CO2

MERCEDES-CO2-CLIMA-SYSTEMS-1

Τα νέα συστήματα κλιματισμού με CO2 ως ψυκτικό θα τοποθετηθούν από το 2017 στα Thermotronic των S-Class και E-Class, αντικαθιστώντας το αμφιλεγόμενο R1234yf…

MERCEDES-CO2-CLIMA-SYSTEMS-3H Mercedes-Benz ήταν η πρώτη εταιρία που ανακοίνωσε την χρήση CO2 ως τα μελλοντικό ψυκτικό μέσο για τα συστήματα κλιματισμού που θα αντικαταστήσει το επικίνδυνο ψυκτικό R1234yf, που πιθανότατα εγκυμονεί κινδύνους σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης. Μάλιστα, η χρήση CO2 προσφέρει εξαιρετικό δείκτη GWP (Global Warming Potential)*, είναι αδρανές, αλλά η χρήση του προϋποθέτει τον πλήρη ανασχεδιασμό των συστημάτων κλιματισμού. Και αυτός είναι και ο λόγος που η γερμανική εταιρεία δεν προλαβαίνει μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2017.

MERCEDES-CO2-CLIMA-SYSTEMS-2Από την εν λόγω ημερομηνία θα τεθεί σε ισχύ η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα επιβάλλει την χρήση συστημάτων κλιματισμού στα νέα αυτοκίνητα με ψυκτικά μέσα που δεν επιβαρύνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου (πρακτικά ο δείκτης GWP θα είναι κάτω από το 150). Σχετικά με τα υπόλοιπα μοντέλα της Mercedes, θα χρησιμοποιείται το R1234yf, αλλά με την διαφορά πως υπάρχει ένα νέο σύστημα που κατευθύνει το μίγμα αέρα ψυκτικού μέσου μακριά από τα πολύ ζεστά σημεία του κινητήρα και ταυτόχρονα το ψύχει.

GWP: Global Warming Potential. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου προκύπτει από το χαρακτηριστικό κάποιων συστατικών της ατμόσφαιρας να αντανακλούν πίσω προς τη Γη τη θερμότητα που ακτινοβολείται από τη Γη στο διάστημα. Με αυτό τον τρόπο η θερμότητα που η γη θα έστελνε προς το διάστημα παραμένει στη γη με όλα τα κακά επακόλουθα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!