NEA

Φόρος τιμής με Renault Corbusier

Renault-Concept (10)

Περίπου 50 χρόνια μετά το θάνατο του διάσημου αρχιτέκτονα Corbusier, η Renault δημιούργησε το concept car που βλέπετε για να τιμήσει το έργο του…

Ο Charles Εdouard Jeanneret-Gris ήταν ευρέως γνωστός ως Le Corbusier (Λε Κορμπυζιέ) και ήταν ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές και αρχιτέκτονες του 20ου αιώνα με κύριο γνώρισμα την μεταμοντέρνα άποψή του. Ήταν πρωτοπόρος στις θεωρητικές μελέτες του σύγχρονου σχεδίου και αφιερώθηκε στην παροχή των καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τους κατοίκους των συσσωρευμένων πόλεων. Η σταδιοδρομία του είχε διάρκεια πέντε δεκαετιών, περιλαμβάνοντας κτίρια που κατασκευάστηκαν σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη, την Ινδία, τη Ρωσία, και μια κατασκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν επίσης πολεοδόμος, ζωγράφος, γλύπτης, συγγραφέας και σχεδιαστής επίπλων, όπως αναφέρει το wikipedia.com.

Σύμφωνα με την Renault, η σχεδιαστική ομάδα δούλεψε σχεδόν δύο χρόνια για να δημιουργήσει ένα concept car αντάξιο του Γάλλο-Ελβετού Corbusier που φέρει και την επωνυμία του. Πρόκειται για ένα μακρύ διθέσιο κουπέ με πόρτες που ανοίγουν σαν ψαλίδι, ενώ η γαλλική εταιρία ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση το εν λόγω πρωτότυπο να περάσει στην παραγωγή και πως σχεδιάσθηκε για να προβάλλει την γαλλική φινέτσα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!