ΑΓΩΝΕΣ

GP ΗΠΑ: Νίκη και τίτλος για τον Lewis Hamilton!

25-10dr4

Μπορεί να ξεκίνησε και αυτή τη φορά από τη δεύτερη θέση, αλλά τερμάτισε στην πρώτη, προσθέτοντας άλλη μια νίκη στο ενεργητικό του και φυσικά τον 3o τίτλο στην καριέρα του…

16f1usa2015-1097Ο λόγος για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Lewis Hamilton, που πήρε την καρό σημαία και στις ΗΠΑ, μπροστά από το συνήθη δεύτερο Nico Rosberg με το άλλο μονοθέσιο της Mercedes και το Sebastian Vettel με τη Ferrari. Χαρακτηριστικό είναι πως στο βάθρο για 8η φορά σε 16 αγώνες βρέθηκαν οι ίδιοι οδηγοί: Hamilton, Rosberg, Vettel. Πλέον οι τρεις τελευταίοι αγώνες σε Μεξικό, Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι δεν έχουν καμιά σημασία καθώς τα πρωταθλήματα έχουν κριθεί. Αναμένεται ουσιαστικά οι ομάδες να τους χρησιμοποιήσουν για δοκιμές εξέλιξης ενόψει της νέας χρονιάς.

F1-GP-USA-2015-WINNER-HAMILTON (1)Ο Hamilton πέρασε στην ιστορία ως ο πρώτος Βρετανός που παίρνει δυο συνεχόμενους τίτλους. Επίσης ισοφάρισε το ρεκόρ του sir Jackie Stewart με τρεις παγκόσμιους τίτλους. Οι πρώτες φράσεις του πρωταθλητή μέσα σε αναφιλητά ήταν: «Είναι η πιο σπουδαία μέρα της ζωής μου. Σας ευχαριστώ όλους. Αγαπώ την οικογένειά μου. Σας ευχαριστώ παιδιά».

Ο πρώτος που αγκάλιασε και συνεχάρη το Hamilton μετά την έξοδο από το μονοθέσιο ήταν ο Rosberg. Ο Γερμανός αγκάλιασε τον πρωταθλητή με εγκαρδιότητα αλλά ήταν σαφώς άκεφος. Μην ξεχνάτε πως το δικό του λάθος έδωσε την ευκαιρία στο Hamilton να πάρει τη νίκη και τον τίτλο απόψε.

Στο βάθρο των νικητών ο πρωταθλητής δήλωσε: «Είναι φανταστικά εδώ. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους θεατές που ήρθαν παρά τη βροχή. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω πως αισθάνομαι. Ευχαριστώ όλους στην ομάδα για όσα έκαναν και την οικογένειά μου έχετε την αγάπη μου». Ο μεγάλος χαμένος Nico Rosberg σημείωσε: «Σίγουρα είμαι απογοητευμένος με το λάθος που έκανα, δεν ξέρω τι έγινε είμαι πολύ απογοητευμένος».

Ο Vettel που εκκινούσε από την 14η θέση ήταν ικανοποιημένος: «Έχουμε σπουδαίο μονοθέσιο και ξεπεράσαμε όλες τις προσδοκίες φτάνοντας στο βάθρο. Σίγουρα δε μου αρέσει που έκλεισε η υπόθεση τίτλος. Αλλά θα συγχαρώ το Lewis και την Mercedes”. Εδώ μπορείτε να δείτε την βαθμολογία στο πρωτάθλημα, επόμενος αγώνας στο Μέξικο, συνολικά τα αποτελέσματα στο αμερικανικό GP ήταν:

ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑ ΓΥΡΟΙ ΔΙΑΦΟΡΑ
1 Lewis Hamilton Mercedes 56 1’50:52.703
2 Nico Rosberg Mercedes 56 2.850s
3 Sebastian Vettel Ferrari 56 3.381s
4 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 56 22.359s
5 Sergio Perez Force India/Mercedes 56 24.413s
6 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 56 25.619s
7 Jenson Button McLaren/Honda 56 28.058s
8 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 56 32.273s
9 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 56 40.257s
10 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 56 53.371s
11 Fernando Alonso McLaren/Honda 56 54.816s
12 Alexander Rossi Marussia/Ferrari 56 1m15.277s
Daniil Kvyat Red Bull/Renault 41 Έξοδος
Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 35 Σύγκρουση
Kimi Raikkonen Ferrari 25 Φρένα
Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 25 Εγκατέλειψε
Felipe Massa Williams/Mercedes 23 Εγκατέλειψε
Romain Grosjean Lotus/Mercedes 10 Φρένα
Valtteri Bottas Williams/Mercedes 5 Εγκατέλειψε
Will Stevens Marussia/Ferrari 1 Εγκατέλειψε

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!