NEA

Νέο Honda Clarity FCV με αυτονομία έως 700 km

Honda-Clarity_Fuel_Cell_2016_1000 (12)

Το νέο Clarity FCV θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η Honda θα λάβει μέρος στο πρότζεκτ HyFIVE, μαζί με άλλες 4 αυτοκινητοβιομηχανίες…

Στα πλαίσια του HyFIVE θα δημιουργηθεί ένας στόλος με συνολικά 110 αυτοκίνητα με στόχο την προώθηση της νέας τεχνολογίας των κυψελών καυσίμου και της εξοικείωσης μαζί της. Τώρα, το νέο Clarity FCV (ο ανταγωνιστής του Toyota Mirai) κάνει πρεμιέρα στο Τόκιο με το σύστημα πρόωσης να αποδίδει 177 PS και την αυτονομία στα 700 km. Η διαδικασία ανεφοδιασμού διαρκεί μόλις 3 λεπτά, ενώ στα χαρακτηριστικά λειτουργίας του Clarity FCV συγκαταλέγονται η άμεση επιτάχυνση και το ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο θορύβου στο εσωτερικό (όπως δηλ. σε κάθε ηλεκτροκίνητο, αφού οι κυψέλες «καίνε» υδρογόνο και παράγουν ηλεκτρική ενέργεια).

Το χαρακτηριστικό του υβριδικού συστήματος είναι πως είναι πλέον τόσο κόμπακτ, όσο ένας V6 κινητήρας (μαζί με την μετάδοση) και για να γίνει αυτό οι μηχανικοί της Honda περιόρισαν -μεταξύ άλλων- και το πάχος κάθε κυψέλης κατά 1 mm (20%). Έτσι, το μέγεθος των κυψελών είναι στα 2/3 των αντίστοιχων του πρώτου Clarity (που είχαμε οδηγήσει το 2009), ενώ παράλληλα αυξήθηκε και η ενεργειακή τους πυκνότητα στα 3,1 kW/lt. H συρρίκνωση του συστήματος πρόωσης βοήθησε τους σχεδιαστές της Ηonda να δημιουργήσουν ένα πιο ευρύχωρο εσωτερικό και ανάλογο ενός συμβατικής τεχνολογίας μεγάλο σεντάν με μήκος 4,90 μέτρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!