NEA

Νέο BRZ και plug-in υβριδικό ετοιμάζει η Subaru

Subaru STI-Performance-Concept (1)

Το επόμενο BRZ θα κατασκευαστεί και πάλι σε συνεργασία με την Toyota, ενώ στα πλάνα υπάρχει και ένα νέο υβριδική plug-in μοντέλο για την Subaru…

Subaru STI-Performance-Concept (2)Οι Subaru και Toyota ανακοίνωσαν την ανανέωση της συνεργασίας τους για την εξέλιξη και συμπαραγωγή των επόμενων BRZ, GT-86 και FR-S. Την είδηση επιβεβαίωσε ο διευθυντής της Subaru Yasuyuki Yoshinaga, o οποίος όμως δεν έδωσε και το σχετικό χρονοδιάγραμμα των μοντέλων. Με δεδομένο, πάντως, πως το GT-86 facelift θα παρουσιαστεί το επόμενο έτος, είναι λογικό να γίνονται υποθέσεις για το λανσάρισμα των δύο πισωκίνητων κουπέ από το 2018 και έπειτα.

Μάλιστα, ο Yoshinaga ανακοίνωσε πως η Subaru θα αποκτήσει το πρώτο της plug-in υβριδικό μοντέλο που θα λανσαριστεί πριν το τέλος της δεκαετίας και θα έχει ηλεκτροκίνητη αυτονομία για περίπου 40-50 km εκπέμποντας μηδενικούς ρύπους. Εδώ να πούμε πως ήδη στην Ιαπωνία κυκλοφορούν τα υβριδικά Impreza Sport Hybrid και XV Crosstrek Hybrid (διεκδικώντας μερίδιο από το 18% της εκεί αγοράς που αναλογεί στα υβριδικά). Ωστόσο, το πρώτο plug-in Subaru προορίζεται κυρίως για χώρες με αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με το CO2, όπως θα ισχύσει στην Ε.Ε. από το 2021.

BLOG: Θολό το μέλλον των πετρελαιοκινητήρων [blog]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!