NEA

Με δίλιτρους turbo οι Porsche 718 Boxster & Cayman!

Porsche 718 teaser 1000

Η γερμανική φίρμα έδωσε στην δημοσιότητα μία teaser φωτογραφία αποκαλύπτοντας παράλληλα πως το ντεμπούτο των νέων Boxster & Cayman θα γίνει αρχές 2106…

Porsche 718 teaser 100Το πιθανότερο είναι τα επίσημα αποκαλυπτήριά να γίνουν στο σαλόνι της Γενεύης, ενώ το σίγουρο είναι πως οι βασικές εκδόσεις των νέων Porsche θα έχουν κάτω από το καπό τους έναν ολοκαίνουργιο τούρμπο boxer στα 2.000 cc (δεν θα υπάρξει μικρότερος στα 1.600 cc όπως είχε ακουστεί αρχικά) που θα αντικαταστήσει τον 6-κύλινδρο ατμοσφαιρικό των 2.700 cc και θα αποδίδει το πολύ 300 άλογα, όπως και είχαμε γράψει.

Επίσης, θα δούμε έναν ισχυρότερο στα 2.500 κυβικών που θα αντικαταστήσει το ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο σύνολο των 3.400 cc στις Boxster S & Cayman S και που θα αποδίδει από 355 έως και 405 ίππους (στην περίπτωση της GTS). Αισθητικά, οι νέες Porsche 718 Boxster & Cayman θα έχουν αλλαγές στο εμπρός τους μέρος και μικρότερης έκτασης πίσω, ενώ στο εσωτερικό θα γίνουν προσθήκες στο εξοπλισμό άνεσης, διασύνδεσης και διευκόλυνσης και διαφοροποιήσεις στα σημεία.

Τώρα, γιατί επιλέχθηκε η ονομασία 718; Επειδή ο κινητήρας του ήταν ένας επίπεδος τετρακύλινδρος, ακριβώς όπως επίπεδοι τετρακύλινδροι θα είναι και οι κινητήρες των Boxster και Cayman μετά την ανανέωσή τους. Εδώ να πούμε πως η 718 ήταν ένα από τα εμβληματικά μοντέλα στην ιστορία της γερμανικής εταιρείας, με αγωνιστικές επιτυχίες κυρίως σε αναβάσεις, αλλά και στο Targa Florio και το Le Mans (στην κλάση της). Πρόκειται για το μοντέλο που αντικατέστησε τη θρυλική 550 Spyder που είχε συνδεθεί με τον James Dean, που εμφανίστηκε προς τα τέλη της δεκαετίας του ’50!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!