BLOGΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑΜιχάλης Κατωπόδης

10 παραγγελίες για τον Άγιο Βασίλη [blog]

santa_claus_sledge

Αυτοκίνητα, ανταλλακτικά, λάστιχα και βενζίνη θα μπορούσαν κάλλιστα να συμπεριλαμβάνονται στο απόλυτο γράμμα ενός petrolhead, προς το συμπαθή Άγιο.

Χρονιάρες μέρες και οι απανταχού άπιστοι δεν χάνουν ευκαιρία να αρνούνται την ύπαρξη του καλοκάγαθου Άγιου Βασίλη. Αχάριστοι άνθρωποι που είτε έπαψαν να πιστεύουν σε αυτόν από παιδιά, είτε ορθολογιστικά κατέληξαν ότι δεν υπάρχει, μιας που για καλύψει τα περίπου 378 εκ. Χριστιανόπουλα (αφήνουμε έξω τα παιδιά των υπόλοιπων θρησκειών), με μέσο όρο 3.5 παιδιών ανά σπίτι, θα έπρεπε να γυρίσει σε 91,8 εκ. σπιτικά μέσα σε μόλις 31 ώρες, με βάση την περιστροφή της γης.

Πρακτικά, θα είχε να κάνει 822,6 επισκέψεις το δευτερόλεπτο, διανύοντας 121,5 εκ. χιλιόμετρα με ταχύτητα 1.046 χλμ./δλ. Κουβαλώντας, δε, ένα δώρο για το κάθε παιδάκι, το έλκηθρο του θα ζύγιζε περίπου 321.000 τόνους και άρα θα ήθελε περίπου 214.200 ταράνδους να το τραβάνε, από αυτούς με τα φτερά… Αν τώρα βάλει κανείς την αντίσταση του αέρα, με 14,3 τετράκις εκατομμύρια Joule, όλοι οι τάρανδοι, στοιχημένοι ανά δυάδες, θα είχαν εξαϋλωθεί σε μόλις 4,26 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Για να μην μιλήσουμε για την αδράνεια των 2.107.007 κιλών που θα έτρωγε ο Άγιος Βασίλης σε κάθε ξεκίνημα του έλκηθρου…

Τέλος πάντων, ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας. Για όλους τους αγνούς πιστούς του Άγιου Βασίλη, όπως και για εκείνους που διατηρούν μερικές επιφυλάξεις αλλά, τζάμπα είναι, θα τη ρίξουν τη ζαριά γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται, ορίστε μερικές σκέψεις του τι θα μπορούσαν να ζητήσουν στα τελειώματα του 2015.

1) Ένα καινούριο αυτοκίνητο. Κρίση καταραμένη και πλέον είναι απλησίαστα όσα οχήματα είναι κοντά, πλατιά και με πολλές εξατμίσεις πίσω. Κοτζάμ Άγιος όμως! Αν μας το φέρει τζάμπα -γιατί ήμασταν καλά παιδιά φέτος- κανείς δεν θα πει όχι. Προσωπικά θα επέλεγα κάτι σε Porsche Cayman GT4 ή Lotus Exige Sport 350. Ακούς Άγιε Βασίλη;

2) Λάστιχα. Η, για την ακρίβεια, πολλά λάστιχα. Έχοντας ιδίαν άποψη για το πώς μπορείς να βγάζεις λινά σε ένα ελαστικό υψηλών επιδόσεων, μισή ώρα από τη στιγμή που πρωτοφορέθηκε στο αυτοκίνητο (σε πίστα), μία κάρτα απεριορίστων στην Pirelli δεν θα με χάλαγε καθόλου.

3) Βενζίνη. Από την καλή ε, των 100 οκτανίων. Αυτή που βάζαμε κάποτε. Κρίμα είναι καινούριο αυτοκίνητο και να το πηγαίνουμε “κυρίες”, να μην μουγκρίζει, μιας που ο δείκτης του στροφόμετρου κινείται αντιστρόφως ανάλογα με αυτόν της βενζίνης.

4) Ανταλλακτικά. Από τακάκια και λάδια, μέχρι ο,τι χρειάζεται στα προγραμματισμένα service. Είπαμε, να το έχουμε σε καλή κατάσταση, να φτουρήσει λίγο παραπάνω.

5) Δωρεάν τέλη και ασφάλειες. Δεν γνωρίζω αν ο Άγιος Βασίλης έχει e-banking, αν έχει όμως πολύ ευχαρίστως θα του έγραφα στο γράμμα τα στοιχεία του Taxis μου, μπας και μπει να κάνει καμιά καλή δουλειά.

6) Ένα γκαράζ. Υπόγειο, κατά προτίμηση, για να μένουμε μακριά από τα αδιάκριτα μάτια. Με θέσεις για περίπου 15-20 αυτοκίνητα (θα γράψουμε γράμμα και του χρόνου…), πλήρη εξοπλισμό συνεργείου, ειδικό ψυγείο για μπύρες, μία τηλεόραση να παίζει Dukes και βιομετρική κλειδαριά που θα αφήνει έξω τους ενοχλητικούς (την κυρά, δηλαδή).

7) Έναν προσομοιωτή, σαν και αυτόν εδώ. Τις κρύες και βροχερές νύχτες του χειμώνα, κανείς δεν θέλει να χαροπαλεύει έξω. Αντιθέτως, μπορεί να κάνει προπόνηση ώστε να είναι έτοιμος για την επόμενη φορά που θα μπει σε πίστα.

8) Μια πίστα. Αφού την αναφέραμε στο 7, ας την βάλουμε και επίσημα. Τα Μέγαρα, για όσους ζουν στην Αθήνα, απλά, είναι λίγα. Άρα, Άγιε Βασίλη, κάνε το θαύμα σου και βρες μας ένα μεταφορικό μέσο για Σέρρες, 1-2 φορές το μήνα. Εναλλακτικά, φτιάξε μια πίστα της προκοπής κάπου εδώ, στα πέριξ (πόσος αλτρουισμός πια σε ένα γράμμα, να ενδιαφερόμαστε και για τους συνανθρώπους μας…).

9) Ένα πάσο διαρκείας για το Ring. Εντάξει, έστω και για μία φορά, αξίζει να μπεις να στρίψεις στη Μέκκα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

10) Άγιε Βασίλη, αν δέκα ευχές σου φαίνονται πολλές, μπορείς να ικανοποιήσεις μόνο τις εννέα πρώτες. Ας μην είμαστε πλεονέκτες. Κάνε εσύ τα μαγικά σου και εγώ υπόσχομαι να είμαι καλό παιδί και του χρόνου!

Με εκτίμηση,
Ένας πιστός…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!