ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιος ήταν ο ρόλος της Chrysler στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Η εμπλοκή της Chrysler στην πολεμική βιομηχανία είχε γίνει προς τα τέλη της δεκαετίας του ’30, όταν την προσέγγισε η αμερικανική κυβέρνηση για την ανάθεση της κατασκευής τανκ…

CHRYSLER-WORLD-WAR-IIΤο τανκ αυτό ήταν ένα M3 Grant, το οποίο στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από το θρυλικό M4 Sherman, ενώ συνολικά η Chrysler κατασκεύασε 25.000 τανκ, δηλ. περισσότερα από όλη τη γερμανική παραγωγή θωρακισμένων. Μιας και οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις της εταιρείας δεν επαρκούσαν, φτιάχτηκε ένα νέο εργοστάσιο για το σκοπό αυτό στο Michigan, ενώ οι διαδικασίες ήταν τόσο γρήγορες που το πρώτο θωρακισμένο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής μόλις 13 μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου.

Η FCA (Fiat Chrysler Automobiles) θυμήθηκε την εμπλοκή της Chrysler στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την ευκαιρία της 75ης επετείου του ιστορικού λόγου του προέδρου των ΗΠΑ Φρανγκλίνου Ρούζβελτ με τον τίτλο «Arsenal of Democracy»,. Η οποία δεν περιοριζόταν μόνο στην κατασκευή φορτηγών και τανκ, αλλά όπλων, πυρομαχικών, πυραύλων και βομβών.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!