ΑΓΩΝΕΣ

Ξεκινά σε μερικές μέρες το ράλι Ντακάρ!

adam-malysz-x-raid-mini-rally-oil-libya-2015

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να φτάνει την αίγλη του Dakar, του πιο δύσκολου rally στον κόσμο! Η Red Bull μας θυμίζει 10 καλούς λόγους για να δεις το Rally Dakar του 2016!

Dakar_2016_ParcoursΜε το Rally Dakar 2016 (3-16 Ιανουαρίου) να ξεκινά σε μερικές μέρες, ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε τον εξοπλισμό μας για να πάμε ένα ακόμα ταξίδι στους αμμόλοφους. Αν είσαι νέος σε αυτού του είδους το rally και ψάχνεις για καλή μηχανοκίνητη δράση στην έρημο, τότε ρίξε μια ματιά παρακάτω και δες το κλίμα που θα επικρατήσει στη Νότια Αμερική από τις 3 Ιανουαρίου 2016.

1. Οι θρύλοι γεννιούνται στη ζέστη της ερήμου. Η ιστορία του Dakar ξεκινάει μερικά χρόνια πριν καν διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας, το 1979. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γάλλος biker, Thierry Sabine, αποκλείστηκε για αρκετές μέρες στην έρημο της Λιβύης αφού χάθηκε κατά τη διάρκεια του Rally Abidjan-Niza. Αντί να βγάλει το κράνος του και να σταματήσει όμως, αυτή η εμπειρία άνοιξε την όρεξη του Sabine για καινούριες περιπέτειες. Ο Γάλλος οργάνωνε το Dakar μέχρι τη στιγμή που πέθανε σε ένα δυστύχημα με ελικόπτερο μετά τον αγώνα του 1986.

dmitry-sotnikov-kamaz-master-rally-dakar-20152. Η ΚΑΜΑΖ συνεχίζει ακλόνητη στην κατηγορία φορτηγών. Η κατηγορία φορτηγών στο Dakar 2015 είδε την Team KAMAZ Master να καθαρίζει τον αγώνα με το 1-2-3 στο βάθρο. Ο captain της ομάδας, Vladimir Chagin –ο ίδιος κρατάει το ρεκόρ του επτά φορές πρωταθλητή σε μια κατηγορία- θα στείλει τέσσερα crews στη μάχη με οδηγούς τους Ayrat Mardeev (νικητής 2015), Andrey Karginov (νικητής 2014), Eduard Nikolaev (νικητής 2013) και Dmitry Sotnikov.

3. Οι fans δημιουργούν μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Οι απίστευτες εικόνες του Dakar δεν σταματούν μόνο στην πίστα, καθώς οι Νοτιαμερικανοί fans υποστηρίζουν με πολλή ενέργεια και ζωντάνια τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος του. Το επερχόμενο Dakar ξεκινάει στο Μπουένος Άιρες, τη γενέτειρα του Αργεντίνου θρύλου, Juan Manuel Fangio. Περιμένουμε πολλούς fans και πολύ θόρυβο στην εκκίνηση του αγώνα που θα καλύψει 10.000χλμ. από την Αργεντινή μέχρι τη Βολιβία.

4. Ο Al-Attiyah κυνηγάει κι άλλη νίκη. Ο Nasser Al-Attiyah και ο συνοδηγός του, Mathieu Baumel, δεν είναι μόνο πρωταθλητές στο Rally Dakar, αλλά κέρδισαν και το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο FIA Cross-Country Rally. Το δίδυμο θα επιστρέψει με το X-raid MINI, με το οποίο κέρδισαν το Dakar του 2015 και είναι μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

sébastien-loeb-τεστ-peugeot-2008-dkr165. Ο Sébastien Loeb έρχεται στο Dakar. Ένα από τα κορυφαία στιγμιότυπα του Ιανουαρίου θα είναι η πρόοδος του πρωτοεμφανιζόμενου στο Rally Dakar, Sébastien Loeb. Ο Γάλλος είναι ήδη superstar με τους εννιά συνεχόμενους τίτλους στο WRC, όμως τώρα έχει ρίξει το βλέμμα του στους αγώνες Cross-Country. Ο συνοδηγός του τόσα χρόνια, Daniel Elena, θα βρίσκεται στο πλάι του, μέσα στο Peugeot 2008DKR16.

6. Τρεις οδηγοί, 17 νίκες Dakar. Μαζί με τον Loeb στην Team Peugeot Total θα είναι και τρεις οδηγοί με τεράστια εμπειρία στους αγώνες Dakar. Οι Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz και Cyril Despres έχουν συνολικά 17 νίκες Dakar. Συνοδηγοί τους θα είναι οι Jean-Paul Cottret, Lucas Cruz και David Castera αντίστοιχα.

7. Ο El Niño μας λέει να φέρουμε την ομπρέλα μας. Εκτός από το γεγονός ότι θα επικρατούν θερμοκρασίες 110 βαθμών στο course, υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει το τερέν απότομα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η υψηλή βροχόπτωση γύρω από τη Σαλάρ Ντε Ουγιούνι δημιούργησε πολλά προβλήματα στους riders πέρσι, καθώς ανακάλυψαν πως το θαλασσινό νερό δεν τα πάει καλά με τις μηχανές. Η απειλή του El Niño έχει ήδη ακυρώσει τα stages στο Περού και μπορεί ακόμα να επηρεάσει και τη διεξαγωγή τους στην Αργεντινή και τη Βολιβία.

joan-barreda-honda-hrc-rally-dakar-20158. Δύο μεγάλοι riders δε θα είναι πάνω στους δύο τροχούς. Στα προηγούμενα 10 Rally Dakar στην κατηγορία μηχανών, υπήρχαν δύο νικητές, είτε ο Cyril Despres, είτε ο Marc Coma. Φέτος όμως κανένας από του δύο δε θα είναι στον αγώνα. Η πόρτα λοιπόν είναι ορθάνοιχτη για κάποιον άλλο rider να πάρει τη σκυτάλη με τα μεγαλύτερα φαβορί να είναι οι Matthias Walkner (KTM), Joan Barreda (Honda) και Hélder Rodrigues (Yamaha).

9. Εκπληκτικά τοπία και εικόνες. Το Rally Dakar είναι ένα όνειρο για τους φωτογράφους γιατί κάθε χρονιά ο αγώνας προσφέρει ακόμα καλύτερες εικόνες. Το Dakar είναι συνώνυμο με το να βλέπεις τους αγωνιζόμενους να μάχονται μέσα στο πιο αφιλόξενο τερέν του πλανήτη.

10. Ο θρίαμβος του τερματισμού. Έχει ακουστεί πολλές φορές ότι το να τερματίζεις απλά το Dakar είναι θρίαμβος από μόνο του. Όμως ακόμα και οι αγωνιζόμενοι που έχουν στόχο τη νίκη, μας λένε ότι αυτός ο αγώνας μπορεί να τελειώσει πρόωρα ανά πάσα στιγμή. Με τις μέρες να ξεκινούν από τις 5 το πρωί και με τις αποστάσεις να φτάνουν τα 1000χλμ. κάθε μέρα, η ψυχική και σωματική εξάντληση μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Οι αγωνιζόμενοι θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους μέσα στο Δεκέμβρη, έτσι ώστε να έρθουν στο Μπουένος Άιρες στην καλύτερή τους φυσική κατάσταση.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!