NEA

VW Budd-E με τεχνολογία του αύριο

VW-BUDD-E (1)

Στην έκθεση ηλεκτρονικών CES παρουσιάστηκε ένα πρωτότυπο βαν που βασίζεται στο μεταβλητό πλαίσιο MEB που προορίζεται αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα…

Σχεδιαστικά το Budd-E -με μεγάλο μεταξόνιο στα 3.151 mm και μικρούς προβόλους- ξεχωρίζει από το μπροστινό μέρος που είναι καλυμμένο με διάφανο πλαστικό (με διάφορους χρωματισμούς και εσωτερικό φωτισμό) του. Το Budd-Ε φτάνει σε μήκος τα 4,60 μέτρα, βασίζεται δάπεδό με ενσωματωμένη την συστοιχία συσσωρευτών 101 kWh, ενώ υπάρχει από ένας ηλεκτροκινητήρας σε κάθε άξονα. Η αυτονομία φτάνει τα 600 km, η επαναφόρτιση μπορεί να γίνει με καλώδιο ή ασύρματα επαγωγικά, ενώ η VW κάνει λόγο για φόρτιση στο 80% της χωρητικότητας σε μόλις 15 λεπτά.

Από τα στοιχεία του αμαξώματος που ξεχωρίζουν είναι το παρμπρίζ που εκτείνεται στις εμπρός κολώνες, ενώ οι χειρολαβές για τις πόρτες (οι πίσω είναι ηλεκτρικά συρόμενες και η 5η ηλεκτρικά ανοιγόμενη) έχουν αντικατασταθεί από αισθητήρες και οι εξωτερικοί καθρέφτες από κάμερες. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι τα ανοίγματα για τη διέλευση του αέρα στις πίσω κολώνες, τα οποία παραπέμπουν άμεσα στο διάσημο πρόγονο, που στο ίδιο σημείο διέθετε ανοίγματα για την ψύξη του (αερόψυκτου) μπόξερ, ενώ διχρωμία στο αμάξωμα παραπέμπει στην παλιά κλούβα.

Βέβαια, στην μοντέρνα… κλούβα υπάρχει φουλ σύνδεση στο διαδίκτυο με δυνατότητα ελέγχου λειτουργιών του σπιτιού, π.χ. θέρμανση ή φωτισμός από το αυτοκίνητο ή να γίνονται εν κινήσει ηλεκτρονικές αγορές. Παράλληλα το VW Budd-E, χάρη στο «συρτάρι» στο πίσω μέρος του μπορεί να λειτουργήσει και σα σημείο παράδοσης αγαθών από ηλεκτρονικές αγορές!

Επίσης, στο τετραθέσιο εσωτερικό του Budd-E τα συμβατικά όργανα έχουν αντικατασταθεί από μια οθόνη -που δείχνει σαν να είναι ενιαία με αυτή της κεντρικής κονσόλας- στην οποία προβάλλονται τα δεδομένα του συστήματος infotainment. O έλεγχος του τελευταίου γίνεται με χειρονομίες, με την αφή ή με φωνητικές εντολές, υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με smartphones, ενώ όσοι κάθονται πίσω έχουν στη διάθεσή τους μια οθόνη 34 ιντσών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!