NEA

Με Q2 αλλά και Q4 η Audi

071203_AR_159Sportwagon_03

Τελικά οι Ιταλοί συμφώνησαν στην παραχώρηση της κατοχύρωσης των σχετικών λογότυπων από την Audi για μελλοντικά μοντέλα της τελευταίας…

ALFA-ROMEO-Q4Αν θυμάστε με το ακρωνύμιο Q2 η Alfa Romeo χαρακτήριζε στο παρελθόν τις προσθιοκίνητες εκδόσεις των μοντέλων της και με το Q4 τις τετρακίνητες. Όπως είχαμε γράψει, η πρώτη προσπάθεια από την πλευρά των Γερμανών για την απόκτηση των συγκεκριμένων ακρωνυμίων είχε γίνει πριν από λίγα χρόνια, αλλά οι Ιταλοί δεν το είχαν συζητήσει καν. Οι φήμες θέλουν να μην υπήρχε χρηματικό αντίτιμο, αλλά η FCA να απέκτησε κάποιες άλλες επωνυμίες που ανήκαν στη Audi ή γενικά στο όμιλο Volkswagen.

Μάλιστα λέγεται πως ο λόγος ήταν η αντιπάθεια που έτρεφε ο Sergio Marchionne για τον Ferdinand Piech, λόγω της επιμονής του τελευταίου να θέλει να αποκτήσει τόσο τη Ferrari όσο και την Alfa Romeo. Προφανώς, τώρα που βγήκε ο Piech από τη μέση να άνοιξε και ο δρόμος, ενώ πλέον η Audi μπορεί να χρησιμοποιήσει όλες τις επωνυμίες, από το Q1 μέχρι και το Q9. Άλλωστε, τα Q2 και Q4 δεν χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη γκάμα της τα παραχώρησε στην Audi.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!