NEA

Και υβριδική η νέα γενιά της Porsche 911

Porsche-911_Carrera_4_2016_1600x1200_wallpaper_03

H ανανεωμένη 911 έχει πλέον σε κάθε της έκδοση τούρμπο κινητήρα, ενώ η επόμενη γενιά θα έχει και plug-in υβριδική και στάνταρ εξακύλινδρα μηχανικά σύνολα…

Autodesk VRED Professional 2016O λόγος ύπαρξης μιας υβριδικής Porsche 911 έχει να κάνει με τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων και καυσαερίων, ενώ το μεγάλο θέμα είναι η έλλειψη χώρου. Όπως δήλωσε ο αρχιμηχανικός της 911 turbo Erhard Mossle στο περιθώριο της έκθεσης του Ντιτρόιτ, σε βρετανικά και αμερικανικά μέσα, οι προσπάθειες επικεντρώνονται αφενός στην εύρεση θέσης για τη συστοιχία των μπαταριών και αφετέρου στη μείωση του βάρους με εκτενή χρήση ανθρακονήματος. Ο Mossle πάντως απέκλεισε την ύπαρξη μιας φουλ ηλεκτρικής 911, παραπέμποντας κάτι τέτοιο στο απώτερο μέλλον, ενώ άφησε να εννοηθεί πως δεν θα υπάρχουν μικρότεροι των εξακύλινδρων κινητήρες.

PORSCHE-911-2019-3Βέβαια, μέχρι να λανσαριστεί η νέα 911 (το νωρίτερο το 2019) πολλά μπορεί να αλλάξουν, ενώ σημαντική είδηση είναι πως θα βασίζεται σε ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο, το οποίο θα εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία στην υιοθέτηση διαφόρων συστημάτων πρόωσης. Μάλιστα, το ίδιο πλαίσιο θα μπορεί με κάποιες μικρές προσαρμογές να χρησιμοποιηθεί για το επόμενο Audi R8 και για τη διάδοχο της Lamborghini Huracan!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!