ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Υπάρχει περίπτωση να καταργηθούν τα φανάρια;

Traffic Light Tree

Οι φωτεινοί σηματοδότες υπάρχουν για να ρυθμίζουν το κυκλοφοριακό στους δρόμους για πάνω από 110 χρόνια…

Ωστόσο, οι ειδικοί εκτιμούν μέχρι το 2030 οι φωτεινοί σηματοδότες θα ανήκουν στο παρελθόν, καθώς η τεχνολογία διασύνδεσης των μελών της κυκλοφορίας θα έχει προχωρήσει σε σημείο που θα αντικαταστήσει την λειτουργία τους. Μάλιστα, ο κόμβος διασύνδεσης θα έχει την δυνατότητα να αναγνωρίζει από ποδηλάτες -από τις κάρτες SIΜ που θα υπάρχουν στα ποδήλατά τους- μέχρι και πεζούς -από ειδικούς αισθητήρες ή από τα smartphone. Το βασικό ζήτημα κατά τους ειδικούς έχει να κάνει με την ταχύτητα μεταφοράς των δεδομένων που θα πρέπει να πέσει στο χιλιοστό του δευτερολέπτου.

Από την άλλη, η άποψή μας είναι πως ακόμη και έτσι, τα φανάρια θα συνεχίσουν να ρυθμίζουν την κίνηση για πολλές δεκαετίες ακόμη. Βλέπετε, αν τα πράγματα ήταν τόσο απλά, τώρα στους περισσότερους δρόμους της Ευρώπης θα έπρεπε να υπάρχει υποστήριξη της τεχνολογίας V2V. Για την οποία έχουμε πολύ καιρό να ακούσουμε κάτι, παρά τα μεγάλα κονδύλια που απορροφήθηκαν από τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ινστιτούτα…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!