NEA

Στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς ξανά η Toyota!

toyota top sales 2015

H ιαπωνική εταιρία κατάφερε να διατηρήσει τον άτυπο τίτλο της μάρκας με τις περισσότερες πωλήσεις αυτοκινήτων στον κόσμο!

Η είδηση δεν προκαλεί καμία έκπληξη από την στιγμή που το dieselgate ανέκοψε την ανοδική πορεία των πωλήσεων του ομίλου VW (ειδικά στην Κίνα) που για το 2015 εμφάνισε μείωση κατά 2% και οι παγκόσμιες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στις 9,9 εκ. μονάδες (συμπεριλαμβανομένων και των MAN, Scania).

Έτσι, η Toyota με τις 10,15 εκ. πωλήσεις (συμπεριλαμβανομένων της Daihatsu) και παρά την μείωση της τάξεως 0,8%, κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα της παγκόσμιας αγοράς και το 2015. Στην 3η θέση ακολουθεί η General Motors με 9,8 εκ. πωλήσεις εμφανίζοντας αύξηση 0,2%, πάντα σε σχέση με το 2014. Πιθανότατα, η Toyota να είναι στην 1η θέση και το 2016, αφού το σκάνδαλο της VW θα έχει μεγάλες επιπτώσεις και για αυτή τη χρονιά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!