NEA

Ποια ήταν η Νο1 εταιρία σε πωλήσεις το 2014;

2015 Toyota Prius c

Η Toyota παραμένει η πρώτη εταιρία σε πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, διατηρώντας σε απόσταση ασφαλείας την δεύτερη VW…

Την περσινή χρονιά η Toyota (συμπεριλαμβανομένων των Daihatsu και Hino) κατάφερε να πουλήσει 10,23 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, ενώ σε σχέση με το 2013 εμφάνισε αύξηση του 3% ξεπερνώντας για πρώτη φορά το φράγμα των 10 εκ. Ωστόσο, για το 2015 οι ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρίας εκτιμούν πως θα υπάρξει μία μικρή μείωση του 1%, λόγω της μειωμένης ζήτησης στην Ιαπωνία και στις αναδυόμενες αγορές. Η μείωση αυτή ίσως του χρόνου δώσει την ευκαιρία στo Volkswagen Group να προσπεράσει την Toyota.

Ο γερμανικός όμιλος έφτασε το 2014 τις 10,14 εκ. πωλήσεις παγκοσμίως και οι εκτιμήσεις του δείχνουν πως το 2015 θα κλείσει με ακόμη περισσότερες. Στην 3η θέση βρέθηκε η General Motors με αύξηση 2% και κλείσιμο της χρονιάς στα 9,92 εκ. Υπενθυμίζεται πως η GM ήταν για σειρά δεκαετιών ο πρώτος κατασκευαστής, μέχρι το 2008 όπου και πέρασε μπροστά η Toyota. Το 2011 ήταν ξανά η χρονιά της GM, και απο τότε ξανά μπροστά η Toyota. Όσο για του χρόνου, φαβορί προβλέπεται να είναι η VW…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!