NEA

Νέο Volvo XC40 και διεύρυνση προς τα κάτω

Volvo-XC90_2015_1200

Το νέο κόμπακτ XC40 που θα λανσαριστεί το 2017 θα δρομολογήσει μια σειρά από σημαντικές αλλαγές στην γκάμα της σουηδικής εταιρίας…

Αφού ξεκίνησαν από τα μεγάλα σαλόνια (με τα νέα XC90 και S90), η Volvo θα προχωρήσει προς τις μικρότερες κατηγορίες και στη νέα γενιά του V40 που θα λανσαριστεί σε περίπου ένα χρόνο και κάτι, όπως είχαμε γράψει. Τώρα, o Hakan Samuelsson, o διευθυντής της Volvo, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar πως το XC40 θα παραχθεί όπως πάντα σε συνεργασία με την κινεζική Geely και θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture).

Στόχος της Volvo είναι αφενός η ανανέωση του V40 απέναντι στα VW Golf, Audi A3, Mercedes A-Class κ.α., ενώ αφετέρου θα αποκτήσουν και ένα κόμπακτ SUV που θα είναι μικρότερο από τo XC60 και θα αντιμετωπίσει π.χ. από την μικρότερη Mercedes GLA έως την BMW X1. Επίσης, στην γκάμα των V40/XC40 θα υπάρξει και μία υβριδική έκδοση βασισμένη στον επερχόμενο turbo 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1.500 cc. «Ανεξάρτητα από το γεγονός dieselgate, πιστεύω πως στα επόμενα χρόνια θα βλέπουμε περισσότερα βενζινοκίνητα και ηλεκτροϋβριδική» είπε μεταξύ άλλων ο Samuelsson.

Τα V40, S40 και XC40 θα κατασκευάζονται από τα 2017 στο εργοστάσιο του Ghent, στο Βέλγιο. Τα XC90 και S90 θα συνεχίζουν στο Torlanda της Σουηδίας, ενώ τα νέα XC60 και S60 θα έρχονται από το νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα στη Νότια Καρολίνα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!