NEA

Με σούπερ μπαταρία το Opel Ampera-e

Opel-Ampera-e_2017_1000 (1)

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε πως το νέο πενταθέσιο Ampera-e θα έχει μία προηγμένης τεχνολογίας μπαταρία που θα εξασφαλίζει από τις μεγαλύτερες αυτονομίες για EV!

Η σημαντικότερη είδηση είναι πως η Opel τελικά στρέφεται προς την ηλεκτροκίνηση και στα καθαρά «μπαταριοκίνητα» με ένα πεντάθυρο, πενταθέσιο μοντέλο θα ονομάζεται Ampera-e και θα λανσαριστεί το 2017. Εκτός του ότι θα διαθέτει τη μεγαλύτερη αυτονομία (κανονικά 320 km, αλλά με τον κύκλο NEDC θα φτάνει τα 400 km) με πλήρη φόρτιση από τα περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς (δανείζεται το σύστημα του Chevrolet Bolt με μπαταρία 60 kWh), θα έχει και την πιο προσιτή τιμή, (περίπου στα 26.000 ευρώ) ενώ πρόκειται για ένα από τα 29 συνολικά μοντέλα που θα παρουσιάσει η Opel έως το 2020.

Opel-Ampera-e_2017_1000 (2)Ανακοινώνοντας το Ampera-e σήμερα στο CAR Symposium στο Bochum της Γερμανίας, η Πρόεδρος & CEO της GM, Mary Barra δήλωσε: «Η GM και η Opel ανέκαθεν πίστευαν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στις μετακινήσεις του μέλλοντος. Η τεχνολογία του Ampera-e αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση αυτού του οράματος. Το νέο μας ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας θα ενισχύσει τη φήμη της Opel ως μιας εταιρίας που κάνει προσιτές τις καινοτόμες τεχνολογίες στο ευρύ κοινό.»

Τάσεις όπως η αστικοποίηση και η προστασία του περιβάλλοντος απαιτούν επίσης νέους τρόπους μετακίνησης και εναλλακτικά συστήματα κίνησης. «Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν σημαντικά την προστασία του κλίματος και τη μείωση των ρύπων» δήλωσε ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Το νέο Opel Ampera-e θα ανοίξει το δρόμο προς την ηλεκτρική μετακίνηση καταρρίπτοντας τα εμπόδια του υψηλού κόστους και της μειωμένης αυτονομίας».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!