ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το εσωτερικό του Opel GT Concept

Opel GT Concept

Φουτουριστικό, όπως και η εξωτερική του εμφάνιση. Η πόρτα, επιτέλους, άνοιξε, για να αποκαλύψει μία σειρά από οθόνες αλλά κανένα απολύτως διακόπτη!

Opel GT ConceptΔίνοντας μία ακόμα γεύση από το πρωτότυπο που θα παρουσιάσει τον επόμενο μήνα στο σαλόνι της Γενεύης, η Opel δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του GT Concept. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ήθελε να δημιουργήσει μία καμπίνα το ίδιο καθαρή σε γραμμές με το αμάξωμα. Έτσι, επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει κανένα διακόπτη ή κουμπί στο ταμπλό, το οποίο κατασκεύασε από βουρτσισμένο αλουμίνιο.

Το τιμόνι έχει μια ρετρό αισθητική, σαν φόρος τιμής στο αυθεντικό Opel GT, ενώ οι κόκκινες πινελιές εντός συνδυάζονται εικαστικά με τα ελαστικά του αυτοκινήτου. Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω φωνητικών εντολών ή από την κεντρική οθόνη αφής. Ακόμα και οι συμβατικοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες και στρογγυλές οθόνες, που θυμίζουν κάτι από ακροφύσια μαχητικών αεροπλάνων.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι το interface του πρωτοτύπου είναι τέτοιο που μπορεί να αλλάζει και να προσαρμόζεται ανάλογα με το άτομο που θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι τα δύο στρογγυλά όργανα στον πίνακα οργάνων δεν αποτελούν οθόνες LCD αλλά επιφάνειες στις οποίες προβάλλονται οι ενδείξεις με οπίσθια προβολή. Αυτές μπορούν να φωτιστούν με διάφορα χρώματα, δίνοντας έτσι μία ακόμα πιο προσωπική νότα στο εσωτερικό.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!