NEA

Εντυπωσιάζει το Opel GT Concept με 1.000άρη και 145 άλογα

Opel-GT-Concept (10)

Αν και το περιμέναμε με λιγότερο φουτουριστική άποψη, το πρωτότυπο GT θα είναι ένα από τα πιο φανταχτερά μοντέλα που θα λάμψουν αρχές Μαρτίου, στο σαλόνι της Γενεύης…

Οι αναλογίες του αμαξώματος με το μακρύ καπό και τα καθίσματα κοντά στον πίσω άξονα επιβεβαιώνουν τα όσα μας είχε πει η Opel σχετικά με την σύνδεση του GT Concept με το Experimental GT του 1965. Σχεδιαστικά, έχουν υιοθετηθεί στοιχεία τόσο από το τελευταίο Opel GT, όσο και από το πρωτότυπο Monza (αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπάρχουν λαβές στις πόρτες ή εξωτερικοί καθρέπτες που έχουν αντικατασταθεί από κάμερες), ενώ παράλληλα παίρνουμε μία γεύση από το κουπέ που θα δούμε στους δρόμους το νωρίτερο σε 2-3 χρόνια.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το νέο Opel GT (το οποίο όμως μπορεί να αποτελέσει και τον συνεχιστή του Manta) θα έχει τέτοια τιμή και μέγεθος που θα τοποθετείται απέναντι στο Mazda MX-5 και το Fiat 124 Spider. Μάλιστα, το πρωτότυπο δεν έχει κάτω από το μακρύ καπό του κάποιο πολυκύλινδρο κινητήρα (όπως ίσως να περίμενε κανείς), αλλά μία ισχυρότερη εκδοχή του 3-κύλινδρου 1.000άρη με 145 άλογα!

Η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω σειραϊκού κιβωτίου 6 σχέσεων (με paddles στο τιμόνι) και ενός κλασικού μηχανικού μπλοκέ διαφορικού. Ακόμη και αν πρόκειται για ένα concept, η Opel δίνει και τις επιδόσεις με το 0-100 να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 8 sec και την τελική να φτάνει τα 215 km/h.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!