NEA

Η Mercedes-AMG C43 Coupe στην Γενεύη

Mercedes-Benz-C43_AMG_4Matic_Coupe_2017_1000 (9)

Όπως ήταν αναμενόμενο, στην ελβετική έκθεση θα κάνει πρεμιέρα η δεύτερη AMG στην σειρά της C-Coupe, η οποία έχει κάτω από το καπό της έναν twin-turbo V6 των 362 ίππων…

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία έκδοση που τοποθετείται κάτω από την κορυφαία C63 Coupe, δηλ. τον αντίπαλο των BMW M4 και Audi RS5. Και από την στιγμή που υπάρχουν τα Audi S5 και BMW 435i, η Mercedes παρουσιάζει την αντίστοιχα C43 Coupe που έχει κάτω από το καπό της, τον γνωστό πλέον (από την SLC 43 AMG, C450 AMG κ.α.) τρίλιτρο V6 με τα διπλά turbo που αποδίδει 367 ίππους και 520 Nm.

Το μοτέρ συνδυάζεται στάνταρ με το κιβώτιο 9G-Tronic (εννέα σχέσεων), καθώς και σύστημα τετρακίνησης 4MATIC (με κατανομή 31/69, εμπρός/πίσω). Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το 0-100 ολοκληρώνεται σε 4,7 sec ενώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Το σασί έχει διάφορες βελτιώσεις και στοιχεία από την μεγαλύτερη C63 AMG Coupe, όπως την ανάρτηση τριών σταδίων RIDE CONTROL με τα ενεργητικά αμορτισέρ, τα ενισχυμένα δισκόφρενα κ.α. ΟΙ αισθητικές αλλαγές κυμαίνονται στο AMG στιλ, με επιθετικούς προφυλακτήρες και γρίλια, τις τραπεζοειδούς σχήματος απολήξεις, τις 18άρες ζάντες, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!