NEA

Αυτή είναι η Bugatti Chiron των 1.500 αλόγων!

Bugatti-Chiron-official (2)

Η ώρα της αποκάλυψης έφτασε για ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα στον κόσμο και αυτό που θα κληθεί να διατηρήσει τον τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής…

Bugatti-Chiron-official (26)Μέχρι να λουστεί αύριο και επίσημα τα φώτα της δημοσιότητας, σας αποκαλύπτουμε τις πρώτες εικόνες της μοναδικής Bugatti Chiron που θα αντικαταστήσει την Veyron. Τελικά, οι πιο πρόσφατες φήμες επιβεβαιώθηκαν και την κίνηση της Chiron αναλαμβάνει ένας W16 κινητήρας των 8.000 κ.εκ. με 4 turbo και την απόδοση να εκτοξεύεται στους 1.500 ίππους/6.700 σ.α.λ. με μέγιστη ροπή στα 1.600 Nm/2.000-6.000 σ.α.λ. Μία αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι πως ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετώπισαν οι μηχανικοί ήταν η υπερθέρμανση των μηχανικών μερών και του κινητήρα. Χαρακτηριστικό είναι πως ανά λεπτό λειτουργίας του W16 η μέγιστη παροχή αέρα (στο σύστημα ψύξης) φτάνει τα 60.000 λίτρα, ενώ του νερού τα 800 λίτρα!

Bugatti-Chiron-official (22)Από πλευράς επιδόσεων, το 0-100 διαρκεί λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα, το 0-200 είναι στα μόλις 6,5 δλ., το 0-300 κάτω από 13,6 δλ. με την τελική να αγγίζει τα 420 χλμ/ώρα (11 χλμ./ώρα υψηλότερη της Veyron). Η Bugatti κάνει λόγο για το πιο ανθεκτικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στον κόσμο (με 7 σχέσεις), η δομή του αυτοκινήτου είναι από ανθρακόνημα, υπάρχει ενεργητική ανάρτηση με πέντε προγράμματα, 8-πίστονα φρένα μπροστά και 6-πίστονα πίσω, με 20άρηδες τροχούς μπροστά και 21 ιντσών πίσω.

Bugatti-Chiron-official (16)Εννοείται πως η ισχύς μεταφέρεται και στους δύο άξονες, ενώ από πλευράς διαστάσεων η Chiron είναι 82 χλστ. μακρύτερη, 40 φαρδύτερη, 53 ψηλότερη, αλλά και 155 κιλά βαρύτερη, φτάνοντας συνολικά τα 1.995 κιλά. Απόρροια των μεγαλύτερων διαστάσεων είναι και η πιο ευρύχωρη καμπίνα, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες. Από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η παραγωγή των 500 όλων και όλων Chiron στο εργοστάσιο Molsheim της Γαλλίας, με την Bugatti να λέει πως έχει ήδη προ-πωληθεί το 1/3 στην τιμή των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ το κάθε αυτοκίνητο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!