NEA

Aston Martin DB11, η ομορφότερη της Γενεύης…

ASTON-MARTIN-DB11 (16)

Αν υπήρχαν καλλιστεία αυτοκινήτου στο σαλόνι της Γενεύης, τότε δίχως δεύτερη σκέψη αυτό θα πήγαινε στην διάδοχο της DB9…

ASTON-MARTIN-DB11 (1)Για την ολοκαίνουργια Aston Martin DB11 έχουμε γράψει αρκετές φορές και τώρα έφτασε η στιγμή της πλήρους αποκάλυψής της. Και παρόλο που δείχνει και είναι τελείως καινούργια, υπάρχει αισθητική συνέχεια σε σχέση με την προκάτοχό της (την DB9). Από κει και πέρα το αλουμινένιο πλαίσιο είναι καινούργιο, το ίδιο και ο κινητήρας, όπου ο ατμοσφαιρικός V12 των 6.000 κ.εκ. αντικαταστάθηκε από έναν νέο και μικρότερο σε κυβικά V12 5,2 λίτρων με διπλό turbo.

ASTON-MARTIN-DB11 (9)Η απόδοση έχει αυξηθεί από τους 517 ίππους, στους 608 και η ροπή από τα 620 στα 700 Nm, γεγονός που αναδεικνύει την DB11 ως την ισχυρότερη Aston Martin παραγωγής. Και μια από τις ταχύτερες, αφού το 0-100 ολοκληρώνεται σε 3,9 δεύτερα (από 4,6 της DB9) με την τελική να φτάνει τα 322 χλμ/ώρα. Όπως κάθε σπορ Aston Martin, έτσι και τα άλογα της DB11 καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και ενός νέου μπλοκέ διαφορικού Στην πορεία η DB11 θα αποκτήσει και μικρότερο έκδοση με τον bi-turbo V8 των 4.000 κ.εκ. της Mercedes-AMG, ενώ από τη Mercedes προέρχονται μεταξύ άλλων τα συστήματα διασύνδεσης και ασφάλειας.

ASTON-MARTIN-DB11 (21)Οι ελκυστικές γραμμές του αμαξώματός συνδυάζονται με μια εξαιρετική αεροδυναμική που καθιστά περιττά τα μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα -υπάρχει μια μικρή αναδιπλούμενη αεροτομή που αρχίζει να σηκώνεται από τα 145 χλμ./ ώρα και πάνω- ενώ ενδιαφέρον έχει ότι η εταιρεία δεν έχει δική της αεροδυναμική σήραγγα. Χρησιμοποιεί αυτή ενός βρετανικού πανεπιστημίου, με το αυτοκίνητο υπό κλίμακα -συγκεκριμένα στο 40% των πραγματικών του διαστάσεων. Από την άλλη, στο σούπερ premium και σικ εσωτερικό διάταξης 2+2 θέσεων, δεσπόζει μια οθόνη, η οποία δεν είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό αλλά «ελεύθερη».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!