NEA

Τι παρουσίασε η κροατική Rimac;

Rimac Concept_One production version (6)

Στο σαλόνι της Γενεύης η Rimac τράβηξε την προσοχή χάρη στα ηλεκτροκίνητα Concept_One και Concept_S…

Rimac Concept_One production version (2)«Στόχος μου δεν είναι να δημιουργήσω απλά εντυπωσιακά ηλεκτρικά supercar, αλλά τεχνολογίες που να κάνουν πιο απολαυστικά, ταχύτερα και αποδοτικότερα σπορ μοντέλα» είπε ο Mate Rimac στην Γενεύη, όπου και παρουσίασε τα δύο του ηλεκτροκίνητα concept. Εκ των οποίων το Concept_One θα κατασκευαστεί σε 8 αυτοκίνητα, αλλά δίχως να μας αποκαλύπτεται η τιμή πώλησης. Εδώ να πούμε πως η Rimac είχε παρουσιάσει από το 2011 ένα πρωτότυπο μοντέλο στην Φρανκφούρτη και πως το παλεύει αρκετά για να προχωρήσει στην παραγωγή.

Rimac Concept_One production version (15)To Concept_One έχει τέσσερις συνολικά ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε τροχό) συνολικής ισχύος 1.072 ίππων που αντλούν ενέργεια από μπαταρία 82 kWh, με το 0-100 να πετυχαίνεται σε 2,6 δλ. και την τελική στα 352 χλμ./ώρα. Το Concept_S έχει διαφορετική αισθητικά προσέγγιση, αλλά και αεροδυναμικά καθώς παράγει 34% περισσότερο downforce. Εδώ η ισχύς είναι στα 1.384 άλογα με το 0-100 σε 2,5 δλ. και την τελική στα 363 χλμ./ώρα.

Rimac Concept_S (1)Μακάρι η Rimac να τα καταφέρει να φτάσει σε σημείο να πουλήσει έστω και ένα αυτοκίνητο, διότι από τις φωτογραφίες και μόνο είναι αντιληπτό πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά προσεγμένο project. Αλλά αν τα πράγματα ήταν τόσο εύκολα για την κατασκευή ενός σούπερ EV και κρίνοντας από τις μάλλον υπερβολικά αισιόδοξες επιδόσεις, τότε θα μπορούσαμε να φανταστούμε τον Elon Musk σε κάποια γωνία της έκθεσης να χαμογελά κουνώντας το κεφάλι του…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!