ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσο πουλήθηκε το μικρότερο αυτοκίνητο στον κόσμο;

Αρχικά, η τιμή του Peel P50 (1962-65) ήταν στα περίπου 1.000 ευρώ, ενώ πριν λίγες μέρες ένα ανακατασκευασμένο Peel P50 πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 158.000 ευρώ!

PEEL-P50-1964-17Πραγματικά το ποσό είναι ασύλληπτο για ένα αυτοκινητάκι μήκους 1,37 και πλάτους 1,04 μέτρων, με αμάξωμα από φάιμπεργκλας, τροχούς που μοιάζουν σαν από παιχνίδι και ένα δίχρονο κινητηράκι 49 κυβικών και 4,8 ίππων να παλεύει κάτω από το έναν και μοναδικό κάθισμα.

Το Peel P50, όπως είχαμε γράψει, είναι το πιο μικρό από τα μικρά αυτοκίνητα που κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει. Μάλιστα κατέχει το αντίστοιχο ρεκόρ Guinness, ενώ τη δεκαετία του ’60, πιο συγκεκριμένα από το 1962 έως το 1965, κατασκευάστηκε συνολικά 50 φορές από την Peel Enfineering, που είχε έδρα στο Isle of Man.

Τώρα, ποιος μπορεί να έδωσε τόσα λεφτά; Προφανώς, κάποιος που θέλει να λέει πως στην συλλογή του έχει ένα εξαιρετικά σπάνιο και ένα από τα μικρότερα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ στο κόσμο. Στο παραπάνω βίντεο του TopGear θα δείτε τον σχεδόν δίμετρο Jeremy Clarkson σφηνώνει κυριολεκτικά μέσα στο Peel P50 και κυκλοφορεί στους δρόμους του Λονδίνου…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!