NEA

To Audi R8 είναι το World Performance Car 2016

Audi R8 V10 plus

Το Audi R8 Coupé κατέκτησε τον τίτλο «World Performance Car 2016» σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη για τα World Car Awards.

Με συνολικά τέσσερα βραβεία, το Audi R8 είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορία των World Car Awards. Ο προκάτοχος του έχει ήδη κερδίσει δύο βραβεία World Performance Car και ένα World Car Design of the Year, ενώ η δεύτερη γενιά του σπορ αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων, κατόρθωσε να κερδίσει την διεθνή επιτροπή των 73 δημοσιογράφων χαρίζοντας του το πρώτο βραβείο επιβεβαιώνοντας έτσι την υπεροχή του στον δρόμο αλλά και στην πίστα.

Audi R8 is the “2016 World Performance Car”«Με την ξεχωριστή του σχεδίαση, τη δυναμική του συμπεριφορά και την εγγύτητά του στους αγώνες, το R8 είναι ένα από τα ισχυρότερα χαρτιά της Audi και η ναυαρχίδα της Audi Sport. Η πρώτη γενιά του μοντέλου μας άνοιξε τον δρόμο για να γίνει η μάρκα μας premium και να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Το νέο R8 θα συνεχίσει την επιτυχημένη  πορεία και θα επιταχύνει την περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής της Audi Sport», δήλωσε ο Dietmar Voggenreiter, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ της AUDI AG.

Το R8 Coupé με τον V 10 κινητήρα και το νέο σύστημα quattro προσφέρει τις υψηλότερες επιδόσεις  από  οποιοδήποτε άλλο μοντέλο παραγωγής της Audi.  Η κορυφαία έκδοση των 610 ίππων, επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 330 χλμ./ ώρα

Η υψηλή ευστροφία του κινητήρα, η ελαφριά κατασκευή και η εξαιρετικά δυναμική ανάρτηση με το νέο σύστημα quattro  αναδεικνύουν το R8 σε ένα πραγματικά καταπληκτικό αυτοκίνητο. Στα γονίδια του R8 περιέχεται η τεχνογνωσία της μάρκας που αποκτήθηκε από τις πολυάριθμες νίκες της στους αγώνες αυτοκινήτων. Τα σπορ πρωτότυπα έχουν κερδίσει 13 φορές από το 2000 στους αγώνες 24 ωρών του Le Mans και το R8 LMS συνέβαλε σε αυτό το αποτέλεσμα με τις επτά νίκες του στους 24ωρους αγώνες από το 2009.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!