ΑΓΩΝΕΣ

GP Μπαχρέιν: Νικητής και πάλι ο Nico Rosberg!

Gp bahrain 2016 (5)

O Rosberg ξεκινά την σεζόν με ιδανικό τρόπο αφού μετά την Αυστραλία σημειώνει την 2η του νίκη στο Μπαχρέιν, σε έναν μάλλον αδιάφορο αγώνα με υποτονικό ρυθμό…

Gp bahrain 2016 (3)Ο Rosberg στάθηκε και τυχερός, αφού πριν καλά ξεκινήσει ο αγώνας η Ferrari του Sebastian Vettel έβγαλε άσπρο καπνό παραδίδοντας το πνεύμα της. Με την εκκίνηση του αγώνα και από την πρώτη στροφή, ο Lewis Hamilton που είχε την pole position είχε επαφή με τον Bottas (ο οποίος εισέπραξε ποινή) και ο περσινός πρωταθλητής χρειάστηκε να μπει στα πιτς με την ούτως ή άλλως ταλαιπωρημένη του Mercedes.

GP BAHRAIN F1/2016Με τους δύο τους βασικούς αντιπάλους σχεδόν εξουδετερωμένους (ο Vettel εκτός αγώνα, ο Hamilton «πληγωμένος») ο Rosberg δεν κινδύνεψε σε κανέναν σημείο και να ακολουθούν σταθερά πίσω του ο Kimi Raikkonen, ο οποίος τερμάτισε στην 2η θέση) με την Ferrari του και ο Hamilton που συμπλήρωσε το βάθρο (σ.σ. σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα που έχει γίνει ποτέ στην συγκεκριμένη πίστα) φυλαγμένα θέλοντας να διατηρήσει την επαφή και να μαζέψει τους βαθμούς.

3-4dr4H Hass έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση μπαίνοντας στην βαθμολογούμενη 10άδα με μία εξαιρετική εμφάνιση των Ricciardo (4ος) και Grosjean (5ος) που φαίνεται αναζωογονημένος. Στην 6η θέση τερμάτισε ο Verstappen που δείχνει ωριμότητα, ενώ ο Kvyat που έδωσε σκληρή μάχη (7ος), προσπέρασε τις δύο Williams (αρχικά τον Bottas και μετά το Massa που τερμάτισαν στις θέσεις 8 και 9).

Gp bahrain 2016 (1)Η McLaren κατάφερε να πάρει τους πρώτους βαθμούς με τον Vandoorne στην 1οη θέση (αντικατέστησε τον Alonso λόγω κατάγματος που είχε από την σφοδρή σύγκρουση στην Αυστραλία), αλλά και πάλι η εμφάνισή της ήταν απογοητευτική με τον Jenson Button να εγκαταλείπει. H τακτική παίχτηκε στις μαλακές γόμες και μερικοί προς το τέλος του αγώνα χρησιμοποιήσαν τις σούπερ μαλακές, όπως ο Magnussen της Renault που προσπέρασε τον Ericsson (Sauber), αλλά δεν κατάφερε να μπει στην βαθμολογούμενη 10άδα.

Εδώ μπορείτε να δείτε την γενική κατάταξη στο πρωτάθλημα, επόμενος αγώνας στην Σαγκάη, στις 17 Απριλίου. Συνολικά η τελική κατάταξη και η βαθμολογία διαμορφώθηκαν ως εξής:

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος
1 Nico Rosberg Mercedes 1:33:34.696
2 Kimi Raikkonen Ferrari +10.282
3 Lewis Hamilton Mercedes
4 Daniel Ricciardo Red Bull Racing
5 Romain Grosjean Haas F1 Team
6 Max Verstappen Toro Rosso
7 Daniil Kvyat Red Bull Racing +1 γύρος
8 Felipe Massa Williams +1 γύρος
9 Valtteri Bottas Williams +1 γύρος
10 Stoffel Vandoorne McLaren +1 γύρος
11 Kevin Magnussen Renault F1 Team +1 γύρος
12 Marcus Ericsson Sauber +1 γύρος
13 Pascal Wehrlein Manor Racing MRT +1 γύρος
14 Felipe Nasr Sauber +1 γύρος
15 Nico Hulkenberg Force India +1 γύρος
16 Sergio Perez Force India +1 γύρος
17 Rio Haryanto Manor Racing MRT +1 γύρος
R Carlos Sainz Jr. Toro Rosso
R Esteban Gutierrez Haas F1 Team
R Jenson Button McLaren
R Sebastian Vettel Ferrari
R Jolyon Palmer Renault F1 Team

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!