NEA

Facelift για το Audi A3 με έκδοση στα 1.000 κ.εκ.

Audi-S3_Sportback_2017_1280x960_wallpaper_04

Το A3 ανανεώθηκε αισθητικά, απέκτησε και έκδοση 1.0 ΤFSI με 115 άλογα, καθώς και νέο σύστημα πολυμέσων με νέα οθόνη. Στην χώρα μας από τον Αύγουστο…

Ξεκινώντας με ότι υπάρχει κάτω από το καπό, σχετικά με τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχει κάποια σημαντική αλλαγή πέρα από την αντικατάσταση του 1.2 TFSI από τον μικρότερο 3-κύλινδρο 1.0 TFSI με τα 115 άλογα και τα 200 Nm ροπής. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο 1.4 TFSI με τα 150 άλογα και το σύστημα προσωρινής απενεργοποίησης των κυλίνδρων και ο νέος 2.0 TFSI από το νέο Audi A4 με τα 190 άλογα. Η βασική έκδοση ντίζελ είναι η 1.6 TDI με τα 110 άλογα, ενώ υπάρχουν και οι 2.0 TDI με 150 και 184 άλογα. Τα S3 με τον 2.0 TFSI έχουν αποκτήσει 10 άλογα παραπάνω φτάνοντας τα 310.

Οπτικά το ανανεωμένο Α3 ξεχωρίζει από τους επανασχεδιασμένους προβολείς και προφυλακτήρες. Σημαντική είναι η αναβάθμιση του συστήματος διασύνδεσης και πολυμέσων, ενώ θα είναι διαθέσιμος και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων (ή καλύτερα οθόνη) που είδαμε στο νέο A4 και στο TT. Στάνταρ θα είναι η κεντρική πτυσσόμενη οθόνη 7 ιντσών, ενώ το MMI (ένα από τα πιο δύσχρηστα συστήματα) θα προσφέρει διάφορες online υπηρεσίες (π.χ. Google Earth και Street View με ενημέρωση για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο).

Πλουσιότερος είναι ο εξοπλισμός ασφαλείας και άνεσης περιλαμβάνοντας π.χ. ενεργό cruise control ACC με τη λειτουργία Stop & Go, όπου το αυτόματο κιβώτιο S-Tronic θα μπορεί να διατηρεί σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα κ.α. Το facelift του Α3 αφορά σε όλες τις εκδόσεις αμαξωμάτων (τρίθυρο, Sportback πεντάθυρο, Sedan, Cabrio, g-tron).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!