NEA

To Nissan GT-R NISMO καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ πλαγιολίσθησης [upd+vid]

Nissan GT-R Nismo sets fastest drift world record (1)

Με ένα ειδικά ρυθμισμένο Nissan GT-R NISMO, η Nissan πέτυχε το πιο γρήγορο drift με ταχύτητα 304,96 χλμ./ώρα!

Nissan GT-R Nismo sets fastest drift world record (2)Το συγκεκριμένο ρεκόρ κατέγραψε ο Masato Kawabata -πρωταθλητής του drift στην Ιαπωνία και κάτοχος του τίτλου D1 Grand Prix-καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Πολωνού Jakub Przygoński. Το ειδικά ρυθμισμένο Nissan GT-R NISMO επιμελήθηκε η GReddy Trust, ενώ εκτεταμένες δοκιμές του αυτοκινήτου έγιναν στις εγκαταστάσεις της πίστας Fuji Speedway της Ιαπωνίας, με τον Kawabata στο τιμόνι.

Nissan GT-R Nismo sets fastest drift world record (3)Το σπέσιαλ GT-R αποδίδει 1.380 άλογα  με την μετάδοση της κίνησης να γίνεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς και το ρεκόρ έγινε με μέγιστη ταχύτητα 304,86 χλμ./ώρα και σε γωνία πλαγιολίσθησης 30 μοιρών. Το όλο εγχείρημα έλαβε χώρα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Fujairah, των  Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Nissan GT-R Nismo sets fastest drift world record (4)Σύμφωνα με την Nissan, η επιλογή του συγκεκριμένου αεροδρομίου έγινε διότι αυτό διαθέτει έναν μακρύ διάδρομο προσγείωσης μήκους  3 χιλιομέτρων και καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες ενός τέτοιου δύσκολου εγχειρήματος.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!