NEA

Τον χαβά της η Hennessey με τα ρεκόρ [vid]

Για ακόμη μια φορά η αμερικανική εταιρία πανηγυρίζει ένα παγκόσμιο ρεκόρ, αυτή την φορά για το ανοιχτό Venom GT που έπιασε τα 427,44 χλμ./ώρα!

2016-hennessey-venom-gt-spyder-world-record (1)Ότι το Hennessey Venom GT Spyder άγγιξε αυτή την ταχύτητα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, όπως το ότι αποτελεί μια σούπερ επίδοση προσπερνώντας το ρεκόρ της Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. Οπότε έχουμε ένα νέο ρεκόρ για το ταχύτερο κάμπριο αυτοκινήτου στον κόσμο; Τα πράγματα δεν έχουν έτσι ακριβώς όπως ακούγονται μιας και η παραγωγή του Venom GT δεν συμπληρώνει καν στο σύνολό της τριψήφιο αριθμό.

2016-hennessey-venom-gt-spyder-world-record (7)Από την άλλη, το Venom GT είναι περισσότερο ένα ντοπαρισμένο Lotus Elise/Exige -μιας και βασίζεται στο πλαίσιο των βρετανικών μοντέλων- με τον V8 κινητήρα της GM που φτάνει 1.451 άλογα. Τέτοιου είδους σπορ μοντέλα με τόσο μικρή παραγωγή και μετατροπή προφανώς κατατάσσονται στα tuning και όχι στα ευρείας παραγωγής.

Οπότε, όσο και αν οι άνθρωποι της Hennessey πανηγυρίζουν με την αμερικανική σημαία να κυματίζει, νομίζουμε πως η Bugatti κατέχει το πιο έγκυρο ρεκόρ (για αυτό και δεν αναφέρεται πουθενά ως Guinness). Το οποίο θα πάει ακόμη ψηλότερο με την ολοκαίνουργια Chiron, όσο και αν οι πατριώτες της Hennessey (ακούστε την αρχή του βίντεο) προσπαθούν να πείσουν για να πουλήσουν τις τρεις Lotus Venom GT Spyder των 1,3 εκ. δολαρίων έκαστη. Έ, συγνώμη Hennessey ήθελα να γράψω…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!