NEA

Facelift για το Tesla Model S

2016-tesla-model-s-update (6)

Μετά από περίπου έξι χρόνια κυκλοφορίας ένα από τα πιο γνωστά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο περνά από την πρώτη του ανανέωση…

2016-tesla-model-s-update (4)Αν και το Tesla Model S είναι ένα σπάνιο φαινόμενο στους ευρωπαϊκούς δρόμους (εκτός και αν ζείτε π.χ. σε χώρες όπως η Νορβηγία), στις ΗΠΑ είναι ένα από τα best-seller στα EV και γενικότερα ένα από τα πιο προηγμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και μετά από τόσα χρόνια η Tesla αποφάσισε να αλλάξει την μάσκα (μην απορείτε που είναι τόσο σφραγισμένη, δεν χρειάζεται εισαγωγή αέρα ένα ηλεκτροκίνητο) και να τοποθετήσει νέους LED προβολείς. Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα στοιχεία εξοπλισμού και μικρής έκτασης αλλαγές με το κυρίαρχο στοιχείο να παραμένει η κεντρική αλά tablet οθόνη 17 ιντσών.

2016-tesla-model-s-update (5)Το βασικό Model S με μονό ηλεκτροκινητήρα αποδίδει 315 άλογα με 0-100 σε 5,5 δλ. και τελική στα 224 χλμ./ώρα, ενώ το Model S 70D έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, αποδίδει 328 άλογα και είναι πιο γρήγορο κατά 0,3 δλ. (η τελική είναι ίδια). Ελαφρώς μεγαλύτερη είναι η αυτονομία του S70D που φτάνει τα 384 χλμ. (από τα 370 χλμ. του απλού Model S).

Για όσους θέλουν κάτι ισχυρότερο υπάρχει το 90D με δύο ηλεκτροκινητήρες, ισχύ στα 417 άλογα, 0-100 σε 4,2 δλ., τελική στα 250 χλμ./ώρα και αυτονομία στα 470χλμ. Φυσικά υπάρχει και το top S P90D με τα 463 άλογα και του 0-100 στα 2,8 δλ., ενώ γενικότερα οι τιμές πώλησης του Tesla Model S στις ΗΠΑ ξεκινούν από 71.500 δολάρια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!