ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα διάκριση για την Schaeffler και την ηλεκτρομηχανική ζανφόρ

Το ηλεκτρομηχανικό σύστημα ενεργής αντιστρεπτικής (Ζανφόρ) από τη Schaeffler κερδίζει το γερμανικό βραβείο καινοτομίας…

schaeffler electromechanical active roll control system (2)H Schaeffler, o προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας και βιομηχανίας,  βραβεύτηκε με το «Γερμανικό Βραβείο Καινοτομίας 2016» στην κατηγορία «μεγάλες επιχειρήσεις» για την καινοτομία και την ανάπτυξη του Ηλεκτρομηχανικού  συστήματος ενεργής αντιστρεπτικής (Ζανφόρ). Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου στο Μόναχο.

Ο καθηγητής Peter Pleus, Διευθύνων Σύμβουλος αυτοκινήτων της Schaeffler AG, δήλωσε: «Η Schaeffler έχει παράδοση και είναι η πιο καινοτόμος εταιρεία στη Γερμανία. Αυτό τεκμηριώνεται επίσης από τα τελευταία στοιχεία, με περισσότερες από 2.300 αιτήσεις, για διπλώματα ευρεσιτεχνίας το 2015. Το Ηλεκτρομηχανικό σύστημα ενεργής αντιστρεπτικής (Ζανφορ),  έπεισε την ανεξάρτητη  επιτροπή Γερμανικών  Βραβείων Καινοτομίας για την ικανότητα μας στην καινοτομία. Το προϊόν προστίθεται στην γκάμα των ηλεκτρομηχανικών ενεργοποιητών της Schaeffler, με σημαντική συμβολή στην μετάδοση ισχύος  και την αποτελεσματικότητα στο αυτοκίνητο».

Ηλεκτρομηχανικό σύστημα ενεργής αντιστρεπτικής (Ζανφόρ).

WΗ μαζική παραγωγή της Schaeffler του ηλεκτρομηχανικού συστήματος ενεργής αντιστρεπτικής, έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην τεχνολογία του σασί. Η τεχνολογία αυτή ρυθμίζει το σασί σε κάθε οδηγική κατάσταση, τόσο γρήγορα, όσο μια λάμψη και απορροφά τις ανωμαλίες του δρόμου, ελαχιστοποιώντας έτσι κινήσεις κύλισης του οχήματος. Αυτό αυξάνει την άνεση, την ασφάλεια και τη δυναμική. Η καινοτομία βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων, σε σύγκριση με τα υδραυλικά συστήματα και απλοποιεί τη συναρμολόγηση στα εργοστάσια παραγωγής των κατασκευαστών αυτοκινήτων ». Η πρώτη μαζική τοποθέτηση για το ηλεκτρομηχανικό σύστημα ενεργής αντιστρεπτικής, ήταν στην πολυτελή κατηγορία sedan, καθώς και στην ισχυρή και δυναμική κατηγορία των πολυτελών SUV. Τελευταία  τοποθετήθηκε και περιλαμβάνεται ακόμη και σε ηλεκτρικά συστήματα 48-volt.

n

schaeffler electromechanical active roll control system 10 (2)Λεπτομέρειες. Το ηλεκτρομηχανικό σύστημα ενεργής αντιστρεπτικής (Ζανφόρ) της Schaeffler, αποτελείται από ένα κιβώτιο ταχυτήτων και έναν ηλεκτρικό κινητήρα ελέγχου με ένα ηλεκτρονικό σύστημα, καθώς και έναν ενσωματωμένο αισθητήρα ροπής. Ο ηλεκτρικός κινητήρας ελέγχου με την υψηλή πιστότητα, το  τριών σταδίων πλανητικό κιβώτιο ταχυτήτων, περιστρέφει τα δύο μισά του ελεγκτικού κυλίνδρου, σε αντίθετες κατευθύνσεις για να παράγει μία ροπή, που έχει σταθεροποιητική επίδραση στο αμάξωμα του οχήματος. Η ροπή μετράτε με ακρίβεια με τη βοήθεια ενός αισθητήρα ροπής  και μεταδίδει τη ρύθμιση στον ενεργοποιητή γρήγορα και με ακρίβεια. Για να αυξηθεί η άνεση, η λύση της Schaeffler, περιλαμβάνει επίσης ένα καινοτόμο στοιχείο αποσύνδεσης από ελαστομερές υψηλής αντοχής. Η γρήγορη μετάδοση δεδομένων και μια state-of-the-art αρχιτεκτονική ενός λογισμικού, επιτρέπουν επίσης το σύστημα να χρησιμοποιείται σε δικτυακές εφαρμογές οδήγησης.

schaeffler electromechanical active roll control system 10 (1)Σε αντίθεση με τα υδραυλικά συστήματα, το ηλεκτρομηχανικό σύστημα ενεργής αντιστρεπτικής, χρησιμοποιεί μόνο ηλεκτρική ενέργεια και μόνο όση απαιτείται (power on demand). Ένας από τους βασικούς παράγοντες, είναι  το ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο καταναλώνει μόνο, όταν δημιουργηθεί ροπή. Μόνο μια σχετικά χαμηλή ηλεκτρική απώλεια αντίστασης, πρέπει να αντισταθμίζεται για να διατηρηθεί τη στιγμή. Η Schaeffler έχει εγκαταστήσει δύο γραμμές παραγωγής state-of-the-art, στο  Schweinfurt της Γερμανίας  για την έναρξη της μαζικής παραγωγής του νέου συστήματος, κάνοντας μια συνειδητή κίνηση στις  καινοτομίες στη Γερμανία. Οι εγκαταστάσεις έχουν ένα αρθρωτό σχεδιασμό, σύμφωνα με τα κριτήρια Industrie 4,0. Αυτό θα επιτρέψει επόμενες παρουσιάσεις νέων προϊόντων στο μέλλον, ακόμη και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας να ενσωματώνονται στην παραγωγή χωρίς προβλήματα.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!