NEA

Audi TT RS με 400 άλογα και 0-100 σε 3,7’’ [vid]

Το ισχυρότερο Audi TT παραγωγής που έχει υπάρξει ποτέ παρουσιάζεται στο Πεκίνο, τόσο στην κουπέ, όσο και στην roadster εκδοχή του…

Audi-TT_RS_Coupe-2017-1280-05Στην περίπτωση του Audi TT RS η ισχύς του 5-κύλινδρου TFSI των 2.500 κ.εκ. έχει φτάσει τα 400 άλογα και τα 480 Nm, που είναι διαθέσιμα ήδη από τις 1.700 σ.α.λ. Ανάμεσα στις βελτιώσεις που έχουν γίνει είναι το νέο αλουμινένιο μπλοκ που ρίχνει το βάρος του μοτέρ κατά 18 κιλά (συνολικά υπάρχει μείωση 26), ενώ παράλληλα υπάρχει η προαναφερόμενη αύξηση της ισχύος κατά 17%. Η ισχύς περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με  7 σχέσεις και με τη χρήση launch control το 0-100 στο κουπέ πετυχαίνεται σε 3,7 δλ. (3,9 το roadster, στα 250 χλμ./ ώρα περιορίζεται η τελική και στις δύο περιπτώσεις).

Audi TT RS Roadster, Audi TT RS CoupéΣχεδιαστικά, το νέο Audi TT RS ξεχωρίζει από την ελαφρώς διαφορετική του μάσκα, τη σταθερή πίσω αεροτομή, τα άλλα μαρσπιέ, τροποποιημένες εισαγωγές αέρα, τα λογότυπα ισχύος κ.α., ενώ στο εσωτερικό υπάρχει στάνταρ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και τα μπάκετ καθίσματα. Το σύστημα Drive Select προσφέρει τέσσερα προγράμματα λειτουργίας, η ανάρτηση RS Plus με ενεργά αμορτισέρ είναι πιο σφιχτή, ενώ στάνταρ είναι οι ζάντες 19 ιντσών με λάστιχα 245/35 (εξτρά οι 20άρες ζάντες με λάστιχα 255/30).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!