ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Υπηρεσία e-call και στις μοτοσικλέτες

BMW-MOTORRAD-E-CALL (2)

Η BMW παρουσίασε το σύστημα ειδοποίησης άμεσης ανάγκης e-call που θα προσφέρεται για πρώτη φορά στις μοτοσυκλέτες της…

BMW-MOTORRAD-E-CALL (1)Το e-call στέλνει σε περίπτωση ατυχήματος (αυτόματα ή χειροκίνητα), τις συντεταγμένες της μοτοσυκλέτας στην υπηρεσία BMW Call Center και στη συνέχεια ενεργοποιείται η διαδικασία παροχής βοήθειας. Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις: α) σε αυτή μίας ελαφριάς πτώσης ή σύγκρουσης η αποστολή του μηνύματος ειδοποίησης γίνεται μετά από 25 δεύτερα από το συμβάν, β) όταν δεν απαιτείται βοήθεια και ο οδηγός μπορεί να ακυρώσει ο ίδιος την κλήση με το πάτημα ενός κουμπιού και γ) με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να γίνει π.χ. ενημέρωση και παροχή βοήθειας σε κάποιον άλλο οδηγό.

eCall_Chart_2016_04_27Εδώ υπάρχει επικοινωνία με το Call Center της BMW προκειμένου να διευκρινιστεί η κατάσταση, ενώ και πάλι μπορεί να υπάρχει διακοπή της όλης διαδικασίας είτε με το πάτημα ενός κουμπιού είτε με τη κλείσιμο τους διακόπτη της μίζας. Το κουμπί ενεργοποίησης αλλά και το μικρόφωνο με το ηχείο που χρειάζονται βρίσκονται δίπλα από το δεξί γκριπ της μοτοσυκλέτας. Με το e-call, που χρεώνεται επιπλέον, έχει αποδειχθεί με τη βοήθεια μιας πιλοτικής λειτουργίας του, πως η παροχή βοήθειας στον τόπο του ατυχήματος είναι 40 με 50% πιο γρήγορη. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως μια καθολική του χρήση θα μπορούσε να σώσει στην Ευρώπη 2.500 ζωές και να μειώσει έξοδα περίθαλψης ύψος 26 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!