ΑΓΩΝΕΣ

30 χρόνια μετά τον θάνατο του Henri Toivonen [vid]

Η απώλεια των Henri Toivonen και Sergio Cresto, στο Ράλι της Κορσικής στις 2 Μαΐου του 1986, είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση του Group B και των αγωνιστικών “θηρίων”…

toivonen-10Η Πρωτομαγιά μπορεί να έχει μείνει ως η ημέρα που έφυγε ο Ayrton Senna, αλλά και η επόμενη έχει σημαδευτεί στον χώρο του ράλι με την απώλεια ενός απο τους μεγαλύτερους οδηγούς. Μέχρι και σήμερα πάντως τα αίτια του πραγματικά τραγικού ατυχήματος στην Κορσική δεν έχουν διευκρινιστεί. Στη μοιραία στροφή δεν υπήρχαν σημάδια για κάτι περίεργο, ξαφνικό ή ασυνήθιστο που είχε συμβεί, ενώ φυσικά και εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε τηλεμετρία, που ενδεχομένως να έδινε κάποιες απαντήσεις. Φήμες θέλουν τον Henri Τoivonen να ήταν κρυωμένος και τα φάρμακα που του είχε χορηγήσει το ιατρικό επιτελείο της Lancia να τον είχαν επηρεάσει.

toivonen-8Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως στο συγκεκριμένο αγώνα η Lancia Martini S4 δεν είχε τα προστατευτικά για το ρεζερβουάρ βενζίνης της με αποτέλεσμα την ακαριαία ανάφλεξη όταν το πλήρωμα ήταν δεμένο στα μπάκετ. Η αντίδραση της διεθνούς ομοσπονδίας της FISA ήταν άμεση, καταργώντας τo Group B. Μάλιστα οι Audi και Ford είχαν αποσυρθεί αμέσως, ενώ οι Lancia και Peugeot συνέχισαν μέχρι τη λήξη της σαιζόν, που είχε ξεκινήσει με φαβορί τους Toivonen και Cresto.

toivonen-4Χαρακτηριστικό του άθλου να οδηγεί κανείς ένα θηρίο της κατηγορίας Group B, ήταν τα λόγια του ίδιου του Toivonen για τη Lancia S4, που καθυστέρησε να παρουσιαστεί και την οδήγησε για πρώτη φορά στο Ράλι RAC του 1985. «Υπήρχε ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς τραβούσε είτε από τη μια πλευρά, είτε από την άλλη. Επίσης κάθε φορά που έβαζα 4η στην ευθεία εμφάνιζε μια τάση να φύγει από το δρόμο». Παρά τα προβλήματα πάντως είχε κερδίσει το συγκεκριμένο αγώνα, ειδικά με την εγκατάλειψη του άλλου οδηγού της Lancia, του Markku Alen.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!