NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η BMW 2002 του μέλλοντος [vid]

Πιστή στη λογική των τελευταίων ετών, που τη θέλει να αναβιώνει ιστορικά μοντέλα της, πλέκοντας το παρελθόν με το παρόν, η BMW αποτίνει φόρο τιμής στην 2002 Turbo.

BMW-2002-M2-HommageΓια φέτος, που η Βαυαρική εταιρία γιορτάζει τα 100 χρόνια της ως φίρμα, μάλλον δεν παιδεύτηκε πολύ να αποφασίσει μοντέλο, αφού παράλληλα συμπληρώνονται 50 έτη από την εμφάνιση της θρυλικής 2002 Turbo. Χρησιμοποιώντας λοιπόν ως βάση μία σύγχρονη Μ2, οι σχεδιαστές της BMW δημιούργησαν ένα ρετρό, φουτουριστικό πρωτότυπο, που συνδυάζει έντεχνα δύο διαφορετικές εποχές.

BMW-2002-M2-Hommage_2“Ακριβώς πριν από 50 χρόνια η σειρά της 02 εγκαινίασε μία εποχή επιτυχιών για τη BMW. Αυτό το compact coupe είναι ένα από τα μοντέλα που έκαναν τη μπράντα αυτό που είναι σήμερα”, δηλώνει ο Adrian van Hooydonk, επί κεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος του ομίλου BMW. “Η 2002 αποτελούσε την κορυφή της γκάμας και ήταν το πρώτο μοντέλο παραγωγής στην Ευρώπη που χρησιμοποιούσε τεχνολογία turbo. Αυτό έβαλε και τη σφραγίδα του στο coupe, ως ένα γνήσιο σπορ αυτοκίνητο. Την ίδια στιγμή, η 2002 Turbo ήταν το τεχνολογικό απαύγασμα της εξέλιξης των κινητήρων στη BMW. Η σημερινή BMW 2002 Hommage είναι ο τρόπος μας να σηκώσουμε το ποτήρι, χαιρετίζοντας όλα εκείνα τα επιτεύγματα”.

Η BMW δεν δίνει ιδιαίτερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρωτότυπο, λογικά όμως φέρει το ίδιο σύστημα μετάδοσης με τη Μ2, με την κίνηση πίσω και ένα τρίλιτρο twin-turbo κινητήρα ισχύος 370 ίππων κάτω από το καπό. Φυσικά, δεν πρόκειται να το δούμε ποτέ στο δρόμο, αφού αποστολή του συγκεκριμένου είναι να εκπροσωπήσει επάξια τη φίρμα στη φετινή διοργάνωση Concorso d’Eleganza στη Villa d’Este.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!