NEA

Νέο σκάνδαλο για την VW – Πλήρωνε 5 χρόνια με 10 εκ. ευρώ ετησίως απολυμένο στέλεχος της!

Pischetsrieder-VW

Ευτράπελα και λαμογιές δεν συμβαίνουν μόνο στην χώρα μας, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild am Sonntag (κυριακάτικη έκδοση της Bild), ο όμιλος Volkswagen πλήρωσε το διάστημα 2007-2012 στον κ. Bernd Pischetsrieder το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ!

BMW - Rover-‹bernahmeΚαι δεν θα υπήρχε τίποτε το μεμπτό, αν ο κ. Pischetsrieder δεν είχε αποχωρήσει από τον όμιλο το 2006 για να τον διαδεχθεί ο Ferdinand Piech. O τελευταίος ήθελε με κάθε τρόπο να απομακρύνει τον Pischetsrieder με τις τολμηρές ιδέες του για την Porsche και άτυπα τον διατήρησε στη μισθοδοσία με 10 εκ. ευρώ το χρόνο. Δίχως όμως να εμφανίζεται στα επίσημα έγγραφα, δηλ. κάτι σαν «μαύρα χρήματα». Επίσης, ο διάδοχος του Pischetsrieder, ο Martin Winterkorn (τότε επικεφαλής της Audi και έμπιστος του Piech) όταν αποχώρησε λόγω του σκάνδαλου dieselgate πληρωνόταν κανονικά και μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του (είχε προηγηθεί ανανέωσή του λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, τυχαίο;).

Πριν από τον όμιλο VW, ο Bernd Pischetsrieder ήταν επικεφαλής (1993-1999) της BMW, από την οποία αποχώρησε εξαιτίας της αποτυχημένης κίνησης εξαγοράς της Rover, MG και Land Rover. Η μόνη δικαίωση ήταν η εξαγορά της ΜΙΝΙ. Και για να έχετε μια εικόνα τι παιχνίδια παίζονται στα επίπεδα των CEO και των golden boys, το μόνο που όφειλε να κάνει ο Pischetsrieder από το 2007 για να τσιμπάει 10 εκατομμυριάκια, ήταν να δίνει το παρών 1-2 φορές στο Wolfsburg. Μάλιστα, υπήρχε στην διάθεσή του και εταιρικό τζετ για να μην κουράζεται από την οικία του που απέχει 200 χλμ. , ενώ για τη μετακίνησή του από τον τόπο κατοικίας του, που απείχε λιγότερο από 200 χιλιόμετρα από την έδρα του ομίλου, του διέθεταν ένα από τα εταιρικά τζετ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!