ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το PSA Groupe θέλει ηλεκτρικό με 450 χλμ. αυτονομία και PHEV έως το 2019 [vid]

Ο όμιλος Peugeot-Citroen παρουσίασε τα μελλοντικά του πλάνα και δύο μεταβλητές πλατφόρμες πάνω στις οποίες θα βασιστούν ηλεκτροϋβριδικά μοντέλα…

FUTURE-PSA-EV-PHEV (2)Ουσιαστικά πρόκειται για μία εκδοχή της γνωστής πλατφόρμας EMP2 (Efficient Modular Platform) που θα χρησιμοποιηθεί για τις ηλεκτροϋβριδικές εκδοχές μικρομεσαίων και μεσαίων μοντέλων (308, C4 Cactus κ.α.). Αντίστοιχα, για μικρότερα EV (Electric Vehicle) θα υπάρξει μία εκδοχή της πλατφόρμας CPM (Common Modular Platform) που εξελίχθηκε με την κινέζικη Dongfeng και μέχρι το 2021 θα έχουν προκύψει 4 μοντέλα μηδενικών ρύπων.

FUTURE-PSA-EV-PHEV (3)Σύμφωνα με τον όμιλο PSA τα νέα EV θα έχουν θεωρητική αυτονομία έως 450 χλμ.(!) με επιλογές ταχείας φόρτισης (στην ταχυφόρτιση θα πετυχαίνεται αυτονομία 12 χλμ. ανά λεπτό της ώρας!). Το πρώτο EV που θα λανσαριστεί θα έχει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 115 ίππων με μπαταρίες 50 kWh και on-board φορτιστή 7 kW. Μέσα σε 90 λεπτά φόρτισης θα εξασφαλίζονται 100 χλμ. αυτονομίας, ενώ με ταχυφόρτιση το 80% θα πετυχαίνεται σε μόλις 30 λεπτά.

FUTURE-PSA-EV-PHEV (4)Ανάμεσα στο 2019-2021 ο όμιλος θα παρουσιάσει και PHEV (plug-in υβριδικά) μοντέλα με crossover χαρακτηριστικά και τετρακίνηση, καθώς θα υπάρχει πίσω ηλεκτροκινητήρας 110 ίππων με μπαταρία 13 kWh. Στον μπροστινό άξονα θα υπάρχει ένας turbo βενζινοκινητήρα με έναν άλλο ηλεκτρικό κινητήρα και αυτόματη μετάδοση 8 σχέσεων. Η ισχύς στα 4×2 PHEV θα φτάνει τα 250 άλογα, ενώ στα 4×4 τα 300 άλογα με την EV αυτονομία να φτάνει για 60 χλμ. και χρόνο φόρτισης στις 4 ώρες (2,5 με ταχυφόρτιση). Πέρα από τα μοντέλα με τα σήματα των Peugeot και Citroen, θα υπάρξουν και αντίστοιχα για την DS γκάμα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!