NEA

Η Hyundai προχωρά με το καυτό i30 Ν που θα έχει 300 άλογα

Στην Κορέα η Hyundai παρουσίασε ένα τρίτο concept (μετά τα RM14 και RM15) που προβάλλει την εξέλιξη ενός hot-hatch πάνω στο οποίο θα βασιστεί το μοντέλο παραγωγής…

hyundai-rm16-n-concept (4)Το RM16 μοιάζει περισσότερο με ένα αγωνιστικό πίστας και λιγότερο με μία επερχόμενη έκδοση παραγωγής. Παρά ταύτα, η Hyundai σχεδιάζει να μπει στα σπορ μοντέλα και η έκδοση παραγωγής λογικά θα έχει λιγότερο εμφατική εμφάνιση. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως η οι Κορεάτες ποντάρουν πολλά στις σπορ εκδόσεις των μοντέλων τους που θα φέρουν το λογότυπο Ν και στο πλαίσιο της εξέλιξης ενός i30 2.0Τ μετείχε στις 24 Ώρες του Nurburgring ώστε να δοκιμάσει το νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2.000 κυβικών.

hyundai-rm16-n-concept (6)Το νέο μοτέρ θα αποδίδει περίπου 300 άλογα, συνδυάζεται με μηχανικό εξάρι κιβώτιο, η ροπή περνά στους εμπρός τροχούς μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού, ενώ στο RM16 υπάρχει ηλεκτρονικά μεταβλητή εξαγωγή (και για καλύτερο ήχο), όπως και αυτόματα ελεγχόμενη πίσω αεροτομή. Λογικά, το μοντέλο παραγωγής δεν είναι πισωκίνητο κεντρομήχανο, αλλά κλασικά με κίνηση και μοτέρ μπροστά. Έτσι, με την παρουσίαση πάντως ενός hot i30 η Hyundai θα προσπαθήσει να εξαργυρώσει και την εμπλοκή της στο WRC, που μέχρι στιγμής έχει συνοδευτεί και με κάποιες νίκες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!