NEA

To Alaskan βάζει την Renault… στα χωράφια!

E2 VERSION

Η Renault αποκτά το πρώτο της μεγάλο pick-up που αρχικά θα διατεθεί στην αμερικάνικη αγορά και από το νέο έτος στην Αφρική και στην Ευρώπη…

To Alaskan είναι ένα μεγάλο «αγροτικό» από εκείνα που στην Αμερική αποκαλούν και οχήματα ελευθέρου χρόνου. Έχει εμβληματική εμφάνιση με την γνωστή σύγχρονη μάσκα της Renault και βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Nissan Navara (στα ίδια θα βασιστεί και το αγροτικό της Mercedes). Κάτω από το καπό υπάρχει ο ντίζελ 2.3 dCi με twin-turbo (ένα στροβιλοσυμπιεστή για τις χαμηλές σ.α.λ. και έναν μεγαλύτερο για τις υψηλότερες) και απόδοση στα 160 ή 190 άλογα. Λογικά αυτό είναι το μοτέρ με το οποίο το Alaskan θα κυκλοφορήσει στα μέρη μας, αφού υπάρχει και ένας μεγαλύτερος ντίζελ των 2,5 λίτρων για τις υπόλοιπες αγορές.

Πέρα από τις πισωκίνητες εκδόσεις θα υπάρξουν και 4×4 με τετρακίνηση που θα συνδυάζει torque vectoring φρενάροντας τους τροχούς με την μικρότερη πρόσφυση ώστε η ροπή να περνά σε αυτούς με την μεγαλύτερη. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα κλειδώματος του πίσω διαφορικού, η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι στα έως 23 εκατοστά, ενώ το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τους 3,5 τόνους. Ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης και προσφέρει από τελευταίας γενιάς infotainment έως και περιμετρικό σύστημα ελέγχου σε 360 μοίρες με λήψεις από τέσσερις κάμερες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!