NEA

Διαθέσιμα τα ανανεωμένα Volvo V40 & V40 Cross Country

V

Το νέο V40 T3 1.5 Auto στην έκδοση εξοπλισμού Kinetic Plus, με το αυτόματο κιβώτιο στο βασικό εξοπλισμό, έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής 22.500 €.

VΦυσικά, διαθέσιμη παραμένει και η πολύ επιτυχημένη έκδοση Livstyl, με τον εξοπλισμό (επιπλέον του βασικού) να περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη υψηλής ανάλυσης 8” , cruise control, αισθητήρες παρκαρίσματος, ηχοσύστημα High Performance με έγχρωμη οθόνη 5”, CD player, USB, Bluetooth, χειριστήρια στο τιμόνι και 8 ηχεία, πακέτο εσωτερικού φωτισμού LED, δερμάτινο φωτιζόμενο επιλογέα ταχυτήτων με διακόσμηση αλουμινίου. Στην έκδοση Livstyl, το νέο V40 T3 1.5 Auto, έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής 25.200 €.

VΑντίστοιχα, νέα έκδοση υπάρχει και για το V40 Cross Country. Πρόκειται για τη Dynamic, η οποία ουσιαστικά αποτελεί μία αναβάθμιση της ήδη πλούσιας Livstyl. Πιο αναλυτικά, η έκδοση Dynamic διαθέτει ηχοσύστημα Sensus Connect High Performance με μεγαλύτερη έγχρωμη οθόνη 7”, DVD player, USB και iPod, Bluetooth, χειριστήρια στο τιμόνι και 8 ηχεία, φωνητικό έλεγχο και σκληρό δίσκο 10 GB, προεγκατάσταση συστήματος πλοήγησης καθώς και δυνατότητα σύνδεσης με το internet μέσω smartphone, αναβάθμιση ταπετσαρίας σε ύφασμα/βινύλιο και πιο εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου.

Το νέο V40 Cross Country T3 1.5 Auto στην έκδοση εξοπλισμού Dynamic έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής 26.600 €. Προτεινόμενος Τιμοκατάλογος Λιανικής για τις πιο χαρακτηριστικές εκδόσεις.

times volvo v40 2016
Με την ευκαιρία παρουσίασης των νέων V40 και V40 Cross Country η Volvo παρουσιάζει δύο νέες εκδόσεις εξοπλισμού, οι οποίες για το λανσάρισμα και για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων προσφέρονται σε προνομιακή τιμή.

VΤο νέο V40 T3 1.5 Auto προσφέρεται σε μία νέα έκδοση εξοπλισμού, την Kinetic Plus. Η ένδειξη plus αφορά επιπλέον εξοπλισμό που περιλαμβάνει ηχοσύστημα High Performance με οθόνη 5” και χειριστήρια στο τιμόνι, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέφτες με φωτισμό εδάφους, φλας LED, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι με διακοσμητικές λεπτομέρειες αλουμινίου και αισθητήρα βροχής.

Ο επιπλέον αυτός εξοπλισμός έρχεται να προστεθεί στον ήδη πολύ πλούσιο εξοπλισμό της Kinetic, η οποία μέχρι σήμερα αποτελούσε τη βασική έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου, που εκτός άλλων περιλαμβάνει City Safety 2ης γενιάς για την αποφυγή συγκρούσεων (ενεργό έως τα 50 χλμ. ώρα), όλη τη σειρά αερόσακων (οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς, οροφής) και επιπλέον γονάτου για τον οδηγό και αερόσακο πεζού, ABS, σύστημα δυναμικού ελέγχου ευστάθειας και πρόσφυσης, Start/ Stop, σύστημα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις (SIPS) και προστασίας αυχένα (WHIPS), κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο air-condition, ηλεκτρικά παράθυρα μπρος-πίσω, φώτα ημέρας, υπολογιστή ταξιδιού, πολλαπλά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, αεροτομή οροφής, ζάντες αλουμινίου και πολλά άλλα.

VTα V40 και V40 Cross Country, η πρόταση των Σουηδών στα 5θυρα hatchback, είναι από τα μεγαλύτερα best sellers στην ιστορία της Volvo. Σταθερά πρώτα σε πωλήσεις στην Ευρώπη, ήδη από το λανσάρισμά τους, στην κορυφή της premium κατηγορίας και στην Ελλάδα, τα τελευταία δύο χρόνια. Σε μία κίνηση που στόχο έχει να τους προσδώσει μία αισθητική ταυτότητα πιο κοντά στη νέα σειρά 90 και την καινούργια σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, η Volvo προχώρησε σε ορισμένες ουσιαστικές αλλαγές, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό τους.

Εξωτερικά, η κυριότερη αλλαγή στα νέα Volvo V40 και V40 Cross Country αφορά τη γρίλια και τα φωτιστικά σώματα. Και τα δύο έχουν επιρροές από τη σειρά 90. Έτσι η γρίλια αποτελείται από παράλληλες, κατακόρυφες και ελαφρά κοίλες γραμμές, όπως στη σειρά 90 και στο κέντρο της φέρει το νέο, πιο επιβλητικό σήμα της μάρκας, με το βέλος στην πάνω δεξιά γωνία του κύκλου να είναι σε ευθεία με τη διαγώνιο που διατρέχει τη μάσκα. Οι προβολείς, σε σχήμα πλαγιαστού «T», παραπέμπουν στο πιο ισχυρό σύμβολο της ιδιαίτερα πλούσιας σκανδιναβικής παράδοσης, στο «σφυρί του Θεού Θωρ», όπως τα εισήγαγε η Volvo στα XC90, S90 και V90.

Τις παραπάνω αλλαγές συμπληρώνει μία νέα γκάμα από μοντέρνες ζάντες αλουμινίου καθώς και η – εμφανής πλέον – ένδειξη της έκδοσης εξοπλισμού με καλαίσθητο πλακίδιο δίπλα στην ένδειξη κυβισμού του μοντέλου, στο πίσω μέρος, στα πρότυπα της σειράς 90.

Παράλληλα με τις εξωτερικές αλλαγές, διαφοροποιείται και η χρωματική παλέτα στην οποία προσφέρονται τα μοντέλα. Κυριαρχούν δύο ολοκαίνουργιες, μοντέρνες αποχρώσεις του μπλε, οι Amazon Blue και Denim Blue, καθώς και τρία ακόμα χρώματα που ήδη προσφέρονται σε άλλα μοντέλα της Volvo αλλά κάνουν το ντεμπούτο τους στη σειρά 40: πρόκειται για τα Bursting Blue, Mussel Blue και Luminous Sand.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέες, εντυπωσιακές ταπετσαρίες, στο ίδιο εντυπωσιακό μοτίβο που είχε πρωτοπαρουσιάσει η Volvo Cars στο Concept Estate και, όπως συνηθίζει η Volvo, τις «πέρασε» και στην παραγωγή. Διαθέσιμη είναι πλέον και η επιλογή δίχρωμου, πολύ κομψού ανθρακί/ μπεζ δερμάτινου τιμονιού καθώς και νέες διακοσμητικές επιφάνειες αλουμινίου για την κεντρική κονσόλα, σε τρεις νέες διαφορετικές επιλογές (Milled Aluminium, Black Grid Aluminium και Stealth). Τέλος, προσφέρονται εμφανείς, μοντέρνες ραφές στα καθίσματα και στις πλαϊνές ταπετσαρίες για πιο σπορ εμφάνιση και για πρώτη φορά, προαιρετικά, μαύρη επένδυση για την οροφή.

VΤα V40 και V40 Cross Country αποτελούν πρότυπα ασφάλειας όχι μόνο στην κατηγορία τους αλλά για ολόκληρη την αυτοκίνηση και δεν θα μπορούσε παρά να ισχύει το ίδιο και για τα νέα μοντέλα. Πρόκειται για τα μόνα αυτοκίνητα που διαθέτουν αερόσακο πεζού στο βασικό τους εξοπλισμό ενώ εξοπλίζονται προαιρετικά –εκτός άλλων- και με ανίχνευση πεζών και δικυκλιστών με αυτόματο φρενάρισμα. Σημειώνεται ότι όταν είχαν δοκιμαστεί τα V40 και V40 Cross Country είχαν επιτύχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία που είχε σημειωθεί μέχρι τότε στις δοκιμές του Euro NCAP, του έγκυρου οργανισμού δοκιμών για νέα μοντέλα.

Τα νέα V40 και V40 Cross Country εξοπλίζονται με τα τελευταίας τεχνολογίας κινητήρια σύνολα της οικογένειας Drive-E, τα οποία είναι σχεδιασμένα, εξελιγμένα και κατασκευασμένα από την ίδια τη σουηδική μάρκα. Προσφέρουν εντυπωσιακά επίπεδα ισχύος από 120 έως και 245 ίππους, παράλληλα με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων που ξεκινούν από μόλις 82 γραμμάρια CO2 το χιλιόμετρο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκδοση T3 των 152 ίππων, η οποία προσφέρεται με στάνταρ το νέο αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!