ΔΙΑΦΟΡΑ

Νέα BILSTEIN για το Suzuki Swift έως και Nissan για drift!

Νέα BILSTEIN B6 και B8 αμορτισέρ πίεσης αερίου για το Suzuki Swift (FZ-NZ)

Τα B6 και B8 αμορτισέρ πίεσης αερίου για το Suzuki Swift (FZ/NZ) – BILSTEIN B16 για ένα από τα πιο «driftαδικα» αυτοκίνητα της Ευρώπης.

Γρήγορο, ευκίνητο και σβέλτο δεν είναι μόνο συνώνυμα του ονόματος Swift. Με τη νέα γενιά του Ιαπωνικού αυτοκινήτου, αυτά τα χαρακτηριστικά διακρίνονται και στην εμφάνιση. Η έκδοση του 2010 με τις τολμηρές καμπύλες αντιπροσωπεύει ένα κβαντικό άλμα στην σχεδίαση. Αυτός είναι ο λόγος που ένα Swift είναι εξίσου ελκυστικό στους οπαδούς της βελτίωσης και των σπορ αυτοκινήτων και φυσικά σε όποιον ψάχνει μια καθημερινή αξιόπιστη και παράλληλα κομψή παρέα για τις μετακινήσεις του. Λόγω των πολυάριθμων οπαδών του μικρού Ιαπωνικού αυτοκινήτου, η BILSTEIN επεκτείνεται την αντίστοιχη σειρά.

Νέα BILSTEIN B6 και B8 αμορτισέρ πίεσης αερίου για το Suzuki Swift (FZ-NZ)_2Επιπρόσθετα των αμορτισέρ BILSTEIN B4, της ανάρτησης Β12 Pro-Kit και την BILSTEIN B14 coilover ανάρτηση, νέα υψηλών επιδόσεων αμορτισέρ είναι τώρα διαθέσιμα.

Ως «βελτιωτικός εξοπλισμός» το BILSTEIN Β6 αμορτισέρ πίεσης αερίου προσφέρει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις και άνεση μέσω επιπλέον απόσβεσης. Προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις ακόμα και με πλήρες φορτίο, εξασφαλίζοντας τέλεια πρόσφυση και ευστάθεια καθώς και εντυπωσιακά μεγάλη διάρκεια ζωής.

Τα ειδικά κοντύτερα αμορτισέρ επιδόσεων BILSTEIN B8, συστήνονται για όσους προτιμούν τα χαμηλωμένα αυτοκίνητα. Είναι η τέλεια προσθήκη για σκληρότερα και κοντύτερα ελατήρια, τα οποία δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε συνδυασμό με τα standard κανονικού μήκους αμορτισέρ.

BILSTEIN B6

  • Κωδικός: 22-243225 ΕΑΑ
  • Κωδικός: 22-243232 ΕΑΔ
  • Κωδικός: 24-262736 ΠΑ

BILSTEIN B8

  • Κωδικός: 22-243249 ΕΑΑ
  • Κωδικός: 22-243256 ΕΑΔ
  • Κωδικός: 24-262736 ΠΑ

BILSTEIN B4

  • Κωδικός: 22-243201 ΕΑΑ
  • Κωδικός: 22-243218 ΕΑΔ
  • Κωδικός: 19-156545 ΠΑ

BILSTEIN B12 Pro-Kit

  • Κωδικός: 46-262745

BILSTEIN B14

  • Κωδικός: 47-218871

BILSTEIN B16 coilover για των 816 hp Nissan drifter

BILSTEIN B16 coilover για των 816 hp Nissan drifter

Η γραφειοκρατία στην Ιταλία κάνει τη ζωή δύσκολη στους οπαδούς της βελτίωσης, καθώς πολλές από τις επιλογές σε άλλες χώρες είναι απλώς αδύνατο να υπάρξουν νόμιμα στους δρόμους της Ιταλίας και αυτό επιδεινώνεται από τον φόρο πολυτελείας που υπάρχει για τα γρήγορα αυτοκίνητα. Η ανάπτυξη ενός ακραίου αυτοκινήτου drift κατά συνέπεια μας δίνει την δυνατότητα να παρασυρθούμε. Το Nissan Silvia S14 της Brill Steel είναι ένα τέτοιο όχημα, 816 hp στην άσφαλτο με την βοήθεια της ειδικά τροποποιημένης BILSTEIN B16 coilover ανάρτησης.

Ο άνθρωπος πίσω από το S14 είναι ο Enrico Sartori και η θέση του στη Brill Steel του δίνει την δυνατότητα να κάνει το πιο τρελό του όνειρο, πραγματικότητα. Η Brill Steel είναι γνωστή σ’ όλη την Ιταλία για την δυνατότητά της να κατασκευάζει τα πιο cool και ασυμβίβαστα drift αυτοκίνητα και έτσι το όλο project ήταν σε καλά χέρια. Το συγκεκριμένο Nissan Silvia κατασκευάστηκε για να συμμετέχει σε διαγωνισμούς και ειδικά για να λάβει μέρος στο “King of Europe” πρωτάθλημα των κορυφαίων drift οχημάτων. Τα αγόρια της Brill Steel ξεκίνησαν «ξεριζώνοντας την καρδιά» του Nissan και «παντρεύοντάς» το αμάξωμα με έναν Αμερικάνικο V8 κινητήρα, κάτι που είναι ειδικότητα της εταιρίας!

BILSTEIN B16 coilover για των 816 hp Nissan drifter_2Αυτός παρεμπιπτόντως, δεν είναι ένας βελτιωμένος κινητήρας, αλλά μάλλον ένας ισχυρός κινητήρας 5.3 λίτρων LM7 Block που συνήθως βρίσκεται σε φορτηγάκια και σε μεγαλύτερα SUV της GM. Άλλωστε χρειάζεται μια γερή βάση αν θέλεις ένα Garrett GT45 turbocharger να παράγει 816 hp και 1120 Nm ροπή, ακόμα περισσότερο αν λάβεις υπόψιν σου ότι μπορείς να αυξήσεις την πίεση στα 1.2 bar και πιέζοντας για 1000 hp εάν παραστεί ανάγκη!! Ο Sartori το σχεδίασε έτσι ώστε το turbo να ξεχωρίζει μέσα από τον  προφυλακτήρα προσφέροντας ένα ιδιαίτερο οπτικό αποτέλεσμα το οποίο σε συνδυασμό  με την εξάτμιση που πετάει φωτιές και εκτείνεται απευθείας προς τα πάνω σαν ατμομηχανή, προσδίδει σ’ ολόκληρο το όχημα μια αίσθηση από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ένα μικρό ανέκδοτο: το κιβώτιο ταχυτήτων του V8 έχει παρθεί από τη γενιά Ε39 της BMW 530d και μέχρι στιγμής έχει αποδείξει ότι μπορεί να χειριστεί την τεράστια ροπή και ισχύ με εκπληκτική αυτοκυριαρχία.

Το drift έχει μεταμορφωθεί τα τελευταία χρόνια από μία δραστηριότητα ερασιτεχνική, σε ένα επαγγελματικό άθλημα παγκοσμίου φήμης. Στους σύγχρονους διαγωνισμούς ακόμη και το παραμικρό λάθος τιμωρείται, περισσότερο για να μην εξελιχθεί σε ατύχημα. Αυτό που με μια πρώτη ματιά δείχνει χαοτικό, στην πραγματικότητα είναι ένας εκλεπτυσμένος χορός, η χορογραφία του οποίου μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας πολύ καλά μελετημένης ρύθμισης της ανάρτησης. Αυτό μας βοηθάει να καταλάβουμε το λόγο που η Brill Steel επέλεξε τους μηχανικούς της BILSTEIN στο N.T.P, όταν ήρθε ο καιρός να τελειοποιήσουν τις ρυθμίσεις της ανάρτησης του Nissan. BILSTEIN_Logo_4c_large (1)Το Τεχνικό Κέντρο της BILSTEIN χρησιμοποίησε εξαρτήματα από την BILSTEIN B16 PSS10 coilover ανάρτηση για το Nissan Silvia S14 – αλλά τίποτα δεν ήταν έτοιμο. Ο έξυπνος σχεδιασμός της BILSTEIN επέτρεψε στο N.T.P να προσαρμόσει το μονοσωλήνιο αμορτισέρ πίεσης αερίου ώστε να λαμβάνει υπόψιν του την ισχύ, τα ελαστικά, την κατανομή του βάρους και τον σκοπό του αυτοκινήτου, ενώ η ελαφριά σχεδίαση των εξαρτημάτων της BILSTEIN μόνο θετική μπορεί να θεωρηθεί από τους drifter.

Για περαιτέρω βελτίωση στο χειρισμό η Brill Steel τοποθέτησε το βαρύ V8 όσο το δυνατόν πιο μακριά από το τμήμα τον επιβατών και εγκατέστησε αγωνιστικά ψαλίδια Wisefab στο πίσω υποπλαίσιο. Δεν θα πρέπει λοιπόν να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτό το Nissan είναι ικανό να σχηματίζει «δαχτυλίδια» με το  άγγιγμα του γκαζιού!

www.bilstein.gr

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!