ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Φωτοβολταϊκοί δρόμοι στο Μιζούρι των ΗΠΑ

SOLAR-ROAD-PANELS (2)

Τα πρώτα μέτρα δρόμου με ηλιακά πάνελ αναμένεται να τοποθετηθούν προς τα τέλη του χρόνου στο ιστορικό Κέντρο Υποδοχής της διάσημης Route 66.

SOLAR-ROAD-PANELS (1)Σε πιλοτικό στάδιο η πολιτεία του Μιζούρι θα κατασκευάσει δρόμους από ειδικά φωτοβολταϊκά πάνελ που θα συλλέγουν την ηλιακή ακτινοβολία και θα την μετατρέπουν σε ηλεκτρική ενέργεια. Επιπρόσθετα, οι δρόμοι θα έχουν ενσωματωμένα LED που θα επισημαίνουν τις διαγραμμίσεις, ενώ θα υπάρχει προβολή οδικών σημάτων ή και μηνυμάτων.

Το Μιζούρι είναι μία από τις πιο κρύες περιοχές των ΗΠΑ τον χειμώνα και για αυτό θα υπάρχει ένα ενσωματωμένο κύκλωμα θέρμανσης ώστε να λιώνει ο πάγος και το χιόνι δίχως να απαιτείται η χρήση αλατιού ή χημικών. Τώρα, από πού θα προέρχεται η ηλεκτρική ενέργεια μέσα στην βαρυχειμωνιά είναι μια άλλη ιστορία…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!