NEA

BMW i8 μόνο με μπαταρίες!

BMW-I8-FULL-ELECTRIC (1)

Στην BMW εξελίσσουν μία νέα εκδοχή για το i8 που θα είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο με μηδενικές εκπομπές ρύπων και αυτονομία στα περίπου 200 χιλιόμετρα…

BMW-I8-FULL-ELECTRIC (2)Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar η πλήρως ηλεκτροκίνητη εκδοχή του BMW i8 θα κυκλοφορήσει το 2018 και θα έχει συνολικά 3 ηλεκτροκινητήρες (έναν μπροστά και 2 πίσω αντί για τον 3-κύλινδρο 1.500άρη βενζινοκινητήρα που υπάρχει στο ηλεκτροϋβριδικό). Η βάση του φουλ ηλεκτρικού i8 θα είναι το πλαίσιο από ανθρακονήματα που εξελίχθηκε για το πρωτότυπο με τις ενεργειακές κυψέλες, με το πιο φαρδύ κεντρικό τούνελ, στο οποίο ο επιπλόν χώρος χρειαζόταν για τις φιάλες του υδρογόνου.

BMW-I8-FULL-ELECTRIC (3)Στο ηλεκτρικό θα φιλοξενείται βέβαια η συστοιχία των συσσωρευτών, ενώ σύμφωνα με τους μηχανικούς της BMW η τελευταία, παρότι αρκετά πιο μεγάλη σε σχέση με αυτή που χρησιμοποιείται στο υβριδικό, δεν θα αυξήσει το βάρος πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα των 1.485 κιλών. Όσο για την απόδοση και των 3 ηλεκτροκινητήρων μαζί, οι οποίοι είναι νέας σχεδίασης, θα φτάνει τουλάχιστον τους 268 ίππους. Αξίζει να σημειωθεί πως στο επερχόμενο facelift το υβριδικό i8 αναμένεται ισχυρότερο με την συνολική ισχύ να φτάνει κοντά στα 400 άλογα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!