NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιος θα αγοράσει αυτή την πανέμορφη Jaguar D-Type;

Le Mans-Winning Jaguar D-Type For Sale (16)

Η συγκεκριμένη Jaguar είχε κατακτήσει το Le Mans το 1955 και θα δημοπρατηθεί στις 19 Αυγούστου από τον οίκο RM Sotheby στο Monterey της Καλιφόρνια…

Στον 24ώρα αγώνα του Le Mans έχουμε δει κατά καιρούς να επικρατούν διάφοροι κατασκευαστές. Τα τελευταία χρόνια ανήκουν στην Porsche (όπως και οι δεκαετίες του 1970-80), από τις αρχές 2000 κυριαρχούσε η Audi, την δεκαετία του 1960 ανήκαν στην Ferrari και εκείνη του 1950 στην Jaguar.

H συγκεκριμένη D-Type (διαδέχτηκε την C-Type που είχε κατακτήσει το Le Mans το 1953) είχε κερδίσει τον αγώνα του 1956 και ήταν η πρώτη που είχε πωληθεί σε ιδιωτική ομάδα, αυτή του Ecurie Ecosse με την χαρακτηριστική μπλε βαφή και την σκωτσέζικη σημαία. Είχε τερματίσει μπροστά από τις εργοστασιακές D-Type και την Aston Martin DB3S των Stirling Moss και Peter Collins. Σε εκείνον τον αγώνα είχαν τερματίσει μόλις τα 14 από τα 49 συνολικά αυτοκίνητα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!