ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πως λειτουργεί το ProPilot της Nissan;

Πρόκειται για ένα νέο ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης που τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο Serena που κυκλοφορεί στην Ιαπωνία…

nissan-serena-propilot (1)Με το ProPilot η Nissan φαίνεται πως δίνει την δική της απάντηση στο AutoPilot της Tesla (μπλέξαμε με τα… pilot!) με τους Ιάπωνες να λένε πως μέχρι το 2018 το σύστημα τους θα είναι έτοιμο να αναγνωρίζει πολλαπλές λωρίδες κυκλοφορίας. Για την ώρα το ProPilot διατηρεί αυτόνομα ην πορεία του αυτοκινήτου σε μία μονή λωρίδα ελέγχοντας πλήρως την επιβράδυνση και την επιτάχυνση του. Φυσικά, το σύστημα ελέγχει πλήρως την κατεύθυνση του αυτοκινήτου, αλλά για λόγους ασφαλείας ο οδηγός θα πρέπει να έχει τα χέρια του στο τιμόνι (σε αντίθεση με το σύστημα της Tesla). Αν τα τραβήξει, τότε το σύστημα απομπλέκεται αυτόματα, αφού έχουν γίνει οπτικές και ηχητικές επισημάνσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!