NEA

Πρόστιμα μαμούθ σε καρτέλ με φορτηγά που λειτουργούσε από το 1997!

TRUCK-KARTEL

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε συνολικά πρόστιμα 2,93 δις ευρώ στις κατασκευάστριες εταιρείες φορτηγών Iveco, DAF, Volvo/ Renault και Daimler (Mercedes), που σε συνεννόηση μεταξύ τους καθόριζαν τις τιμές των μεσαίων και μεγάλων φορτηγών!

Στο μεγάλο νέο σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τους κατασκευαστές φορτηγών, οι τελευταίοι καθόριζαν το χρόνο παρουσίασης αντιρρυπαντικών τεχνολογιών και μετακυλούσαν το κόστος στους καταναλωτές. Από τις κινήσεις αυτές ζημειώθηκαν περισσότεροι από 600.000 επαγγελματίες πανευρωπαϊκά, ενώ το μεγαλύτερο πρόστιμο, ύψος 1 δισ. ευρώ, καλείται να πληρώσει η Mercedes.

Τα πρόστιμα θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο υψηλά, αν οι εταιρείες δεν παραδέχονταν την ενοχή τους, ενώ γλίτωσε η MAN, εταιρεία του ομίλου Volkswagen που βοήθησε στην αποκάλυψη του καρτέλ που ιδρύθηκε το 1997 και δρούσε για 14 ολόκληρα χρόνια(!), ελέγχοντας στην ουσία την ευρωπαϊκή αγορά φορτηγών. Κι αυτό γιατί 9 στα 10 φορτηγά που πωλούνται στην Ευρώπη προέρχονται από τις συγκεκριμένες εταιρείες!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!