NEA

Απελευθερώθηκε η ενοικίαση κλασικών αυτοκινήτων

PORSCHE-356

Μέχρι πρότινος ένα κλασικό αυτοκίνητο (π.χ. από έναν Σκαραβαίο έως μια Mercedes 300SL, Porsche 356, Duesenberg κ.α.), δεν μπορούσατε να το νοικιάσετε από μεγάλες εταιρείες παρά μόνο ιδιωτικά…

Από εδώ και στο εξής όμως μια κοινή απόφαση των υπουργείων Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που υπογράφεται από την υπουργό Έλενα Κουντουρά και την υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη αντίστοιχα, δίνει αυτή τη δυνατότητα ενοικίασης στις επιχειρήσεις εκμίσθωσης Ι.Χ. αυτοκινήτων.

VW-BEETLE-CABRIOΠαράλληλα τους δίνει και κίνητρα να αναζητήσουν για το σκοπό αυτό σημαντικά αλλά και γνήσια αυτοκίνητα του παρελθόντος, καθώς η υπουργική απόφαση ξεκαθαρίζει πως επιτρέπεται η εκμίσθωση παλαιών επιβατικών αυτοκινήτων ιστορικού ενδιαφέροντος (αντίκες), με ή χωρίς οδηγό, που διαθέτουν πιστοποιητικά αυθεντικότητας από τα νομικά πρόσωπα που επισήμως εκπροσωπούν στην Ελλάδα τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ή τη Διεθνή Ομοσπονδία Παλαιού Αυτοκινήτου. Αναλυτικά:

  • Τα αυτοκίνητα αυτά πρέπει να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 30 χρόνια από την ημερομηνία κατασκευής, να έχουν χαρακτηριστεί ως οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος, να μην τελούν σε καθεστώς προσωρινής ακινησίας, να είναι ιδιοκτησία των επιχειρήσεων εκμίσθωσης και να φέρουν συμβατικές πινακίδες.
  • Οι επιχειρήσεις εκμίσθωσης Ι.Χ. αυτοκινήτων θα πρέπει να διαθέτουν για τις αντίκες που νοικιάζουν πιστοποιητικό αυθεντικότητας από τα νομικά πρόσωπα που επισήμως εκπροσωπούν στην Ελλάδα τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ή τη Διεθνή Ομοσπονδία Παλαιού Αυτοκινήτου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!